Аз съм от хората, които въстават срещу всеки опит да

...
Аз съм от хората, които въстават срещу всеки опит да
Коментари Харесай

Илияна Йотова не дава да се посяга на българските читалища

Аз съм от хората, които въстават против всеки опит да бъде унищожено българско читалище - това е посягане против предишното и бъдещето ни . Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна на 36-ия Конгрес на Съюза на националните читалища.

" Национално изменничество, родоотстъпничество прави всеки, който дръзне да протяга ръка на тази институция с биография, дълга колкото българската независимост, даже повече от живота на третата българска страна. Най-тъжно е, когато хора без или с подправена биография, само че с мимолетна власт, се пробват да зачертават труда на генерации обратно ", акцентира тя.

По думи на Йотова духовността, образованието и културата са трите стълба, съхранили българския народ, построили българската нация и възкресили българската страна, а читалищните дейци са техните крепители.
 Българите в чужбина основават най-много учебни заведения
Българите в чужбина основават най-много учебни заведения

Тригодишно проучване показва 80 дестинации на сънародниците ни по света

" Вие сте хората с факли в ръка, които ни сочат пътя напред. Вие сте първите редици на борбата против пагубната композиция от неначетеност и безочливост ", посочи вицепрезидентът.

Тя уточни, че в България има близо 4 000 читалища, които дефинира като мощни противоотрови на непросветеността и застоя.

Вицепрезидентът прикани за повече средства за развиване на културата, като уточни заплахата от дълготрайни последици от рецесията на смисъла, на полезностите, на духовността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР