Аз съм от хората, които са привърженици на тезата, че

...
Аз съм от хората, които са привърженици на тезата, че
Коментари Харесай

Симидчиев кристално ясно обясни защо да носим маска дори да сме ваксинирани


" Аз съм от хората, които са последователи на тезата, че това, което имаме като талази на ковид, е вследствие на държанието на хората, защото вирусът няма цикличност ", поде той.

" Когато ние въведем фактори, които трансформират държанието на хората, отваряме опция да се промени обстановката, която имаме все още ", изясни пулмологът.  

" Има две гледни точки за отпущането на ограниченията. Едната е чисто здравната. За мен точно от нея е малко прибързано отпущането на рестриктивните мерки ", сподели той.

" От друга страна обаче има икономическа и обществена позиция. Те би трябвало да си намерят пресечната точка с здравната ", счита Симидчиев.

" Важно е здравната позиция да участва разбираемо и хората да осъзнават какво вършим, когато вкарваме ограничаване ", добави той.

" Отхлабването на ограниченията не значи повишаване на честотата на инфектираните, в случай че хората продължат да съблюдават хигиената, без някой да им я постанова извън ", безапелационен е експертът.

Той призна, че продължава да носи маска. " Вие го видяхте, макар че съм имунизиран. Все отново има дребен риск да нося вируса в дихателните си пътища и да го предам на някой различен, макар че аз няма да го прекарвам ", сподели той.

" Добре е всеки един от нас да осъзнае персоналния си риск, само че и този за близките, тъй като ние сме общественост. При всичко положения, когато се взимат решения, които касаят всички ни, без значение за затваряне или отваряне, би трябвало да има бистрота – да се знаят какви са основанията. Важно е да не се вършат чести смени на мненията ", приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР