Аз съм оптимист, че утрото ще бъде по-мъдро от вечерта

...
Аз съм оптимист, че утрото ще бъде по-мъдро от вечерта
Коментари Харесай

Андрей Гюров за избора на председател на НС: Оптимист съм


„ Аз съм оптимист, че утрото ще бъде по-мъдро от вечерта и в утрешния ден ще можем да намерим решение “. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ от „ “ във връзка патовата обстановка с избора на ръководител на 48-ото Народно заседание.

Втори ден подред депутатите не съумяват да изберат началник на Народното събрание. Политическа партия и се отдръпнаха от конкуренцията, само че това не докара до резултат.

„ Предложението, което ние направихме, е полемиките да се водят обществено и да пренасочим фокуса от личностите и партизанщината към ясни критерии, които да дадат опция на депутатите да се обединят към една фигура, която в действителност има опита и може да управлява Народното събрание дейно “, разяснява депутатът от Политическа партия.

Той посочи, че под умел претендент се има поради освен с опит в Народното събрание, а и като правист.

„ Първите стъпки към този момент са направени. Фокусът е заменен, погледът към този момент не концентриран върху мощно политически фигури. Също извънредно значимо е, че първата и втората най-големи политически сили и не издигнаха претендент. Това е една доста добра база, на която във формата председателски съвет на следващия ден могат да се проведат спомагателни полемики и в последна сметка да се откри обединяване към една фигура “, посочи Гюров.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР