Аз съм напълно наясно, че Николай Денков няма да си

...
Аз съм напълно наясно, че Николай Денков няма да си
Коментари Харесай

Деян Дяков: Едни обещания голи и 5 месеца нищо по споразумението за ТЕЦ „Марица изток“

Аз съм изцяло наясно, че Николай Денков няма да си подаде оставката преди ротацията. Миналата седмица за следващ път имахме среща с Министерство на енергетика и премиера Денков, и по съглашението от 3 октомври – митингите, не е свършено нищо. Едни обещания голи, едно завоалиране на казуса 5 месеца и нищо. Това сподели пред БНР Деян Дяков, ръководител на синдиката на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “.

 

Деян Дяков: Ако не стартира работа по настояванията ни, още веднъж ще излезем на улицата

„ Всяко искане наше в съглашението – 6 точки, самият министър председателят по време на подписването  сам си даде период за осъществяването. Всички периоди изтекоха, последният беше 31 януари т. година Нито енергийна тактика е призната в Народно събрание, нито ангажимент е стихотворец, по какъв начин Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2″ ще извършва уговорката си към военно министерство “, разяснява Дянков.

 

Искра Михайлова: „ Марица Изток “ остава без 160 млн. лв., има риск за работните места

И предизвести: „ Всички знаем, че енергийната система се разпада без „ Топлоелектрическа централа Марица 2 “. Не направиха никакви постъпление, действителни дейности за излекуване на сдружението и за справяне финансовото му положение след юни т. година когато Топлоелектрическа централа -ът излиза напълно и единствено на свободния пазар. “

„ Две решения има на Народно събрание от 2020 и 2022 година, които държавното управление не съблюдава. В едното е записано, че страната се ангажира да не нарушава целостта на Топлоелектрическа централа „ Марица изток “ до 2038 година “, аргументира се синдикалистът.

 

Искра Михайлова: „ Марица Изток “ остава без 160 млн. лв., има риск за работните места

„ Ние като профсъюз, национално показан – КНСБ, не можем да се месим в работата на частни енергийни дружества дали да работят. Проблемът е, че затваряйки една частна американска компания се постанова промяна в единия от двата рудника. Тук е ролята на страната, да оздрави това сдружение, с цел да си извърши сдружението уговорката за рекултивация на терените “, напомни Деян Дяков.

bnr.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР