„Аз съм много доволен, че показахме на българския народ, че

...
„Аз съм много доволен, че показахме на българския народ, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Пука ни, оставаме в политическия живот

„ Аз съм доста удовлетворен, че показахме на българския народ, че хора с воля на управнически постове могат да защитят техните ползи, за сметка на огромни магнати, които са привикнали да живеят от държавния бюджет. “ Това сподели в изявление за БНР министърът на стопанската система Кирил Петков. Той изрази подготвеност да подкрепи новия министър на стопанската система, с цел да съобщи насъбрания от него опит.

„ Бих дал толкоз време, колкото ѝ би трябвало, за всевъзможен тип препоръки, пояснения и информация – тази инерция да продължи със същата скорост. Голямата ни вяра е да няма стъпка обратно, а да се продължи със същата скорост напред. “

Запитан счита ли да продължи кариерата си като политик, Петков уточни: Оттук нататък, под една или друга форма ще следим нещата по какъв начин се случват, за разлика от преди, когато просто протестирахме. Събрахме познание и това познание ще го използваме под една или друга форма, с цел да бъдем поръчител по някакъв метод.

Оставаме напълно в политическия живот на страната с една-единствена цел – България има доста по-голям капацитет, акцентира Кирил Петков.

С някои от министрите се усещаме към този момент като част от един екип, означи той.

„ Да, пука ни за България. Не, няма да изчезнем в този момент по бизнесите си. Ще си ги управляваме, само че всеки от нас сега има много огромна сила да бъде част от продължителната смяна на България. Със сигурност ще бъдем дейни. “

Петков дефинира финансовия министър Асен Василев като „ индивидът, който направи най-хубавия бюджет на страната в новата ни история “.

Кирил Петков е на мнение, че в Министерството на стопанската система сега има доста „ несвойствени действия с капацитет за обири “, само че ведомството би трябвало да се трансформира в мотор на икономическото развиване.

„ Ако съм една от тези частни компании, които са привикнали да получават милиони, без да се труди, несъмнено наподобява като безпорядък, в действителност “ – по този начин Петков отговори на рецензиите на ГЕРБ за царящия безпорядък при работата на служебното държавно управление.

Относно Държавната консолидационна компания и нейното преструктуриране Кирил Петков сподели: „ Поне аз за 9 седмици не можах да намеря същинска причина за нейното битие. (…) За мен това е голяма черна дупка откъм надзор и бистрота. Даже нямаше уеб страница тази компания допреди да стана министър. “

„ Когато толкоз неверни решения са били вземани в последните месеци и години от същия този ръб (министър Петков прави конкретизиране, че трима от членовете са определени тази година – бел. ред.), действително да оставим просто един свободни пари, те да могат да вършат каквото си желаят, а по едно и също време с това, тъй като няма още актуализация на бюджета, за нас беше неуместно “, съобщи още Петков.

Министър Петков разказа активността на ДКК с съответни образци, за които разяснява, че това е предоставяне на празен чек, без конкуренция.

„ Това за мен е доста бърз и ефикасен метод да изчезнат едни пари, които са на данъкоплатеца. “

Относно парите за ремонта на язовирите със средства от ДКК Петков очерта равносметката: 580 милиона лв. и едвам 10 приключени язовира, като нито един от най-опасните не е приключен. По думите на Петков от десетте приключени язовира единствено 5 са цялостни.

33 от 400 язовира са най-опасните, само че от тях нито един не попада в топ 10, които са определени, а 11 от тези 33 дори не са дадени за планиране, разясни Кирил Петков.

„ И всичко това се е случвало на цени, които нямат нищо общо с пазарните. “, съобщи още той.

По тематиката с предаването на събраните материали за нарушавания на прокуратурата Петков разказа обстановката като „ даваме този отчет в една пощенска кутия “.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР