Аз съм милионер. Кажете го високо на глас. Усещането е

...
Аз съм милионер. Кажете го високо на глас. Усещането е
Коментари Харесай

Пет урока от милионери, които са натрупали богатството си сами

Аз съм милионер. Кажете го високо на глас. Усещането е хубаво, нали? Повечето хора боготворят милионерския статут, даже и в случай че главната цел в живота им не са парите. Въпреки това е привлекателно човек да е милионер. Струва си да разберете концепцията за това какво в действителност е да си милионер, преди да се отправите на странствуване към този живот. Ето пет урока, научени от милионери, които са натрупали положението си сами.

Част от уроците са от създателя на бестеселъри Даниел Мангена, който до 25-ата си година съумява на два пъти да натрупа мултимилионно положение и да го изгуби, както споделя самият той пред Entrepreneur.com.

1. Това, че имаш 1 милион $ в банката, не значи автоматизирано, че си богат човек

Това е значимо предписание за доста хора. Милион $ е линия в пясъка. Това е рубикон, който да бъде преминат, а от другата страна лежат щастието и стабилността, нали? Проблемът с този метод е, че той не дефинира характера ви. Ако не работите върху себе си, това, че разполагате с 1 млн. $ няма автоматизирано да промени харизмата ви, чертите на вашия темперамент и личността ви.

Милионерите могат да се държат също толкоз сребролюбив с парите си, колкото всички нас. Така че, в случай че ви притеглят свободата и насладата, които тези 1 млн. $ биха ви донесли, превърнете това в своя цел. Не самите пари.

2. Парите не са в основата на всяко зло

Мангена споделя, че израства в консервативно християнско семейство. Родителите му емигрират от Зимбабве в Обединеното кралство преди да имат деца и вземат със себе си своите антиконсуматорски полезности.

В прочут смисъл те били прави, споделя Мангена. Един милион $ обаче няма да ви трансфорат и в някакъв мустакат, злобен гении. Западното общество се придържа към схващането, че милионерът е някакво страшилище на актуалната ера. В същото време обаче обществото боготвори милионерите.

Парите сами по себе си не са честен компас. Те просто улесняват нещата. Те просто изкарват на показ същността на индивида, тъй че Мангена поучава първо да се погрижите за това.

3. Времето е по-ценно от парите

Това може да звучи нетактично, в случай че сте някой, който се стресира от парите или пък му се постанова да работи старателно, с цел да се снабди с тях.

Но е истина. Значителен фактор за това хората да стават милионери е постигането на метода на живот, който те в действителност са желали. Те просто одобряват, че би трябвало да са милионери, с цел да го изпитат. Тогава схващат, че не желаят да жертват повече от времето си.

Ако попитате който и да е милионер защо заплаща най-вече, евентуално ще установите, че това е стока или услуга, която пести време.

4. Намерете си наставник

Това няма по какъв начин да бъде надценено. За да повторим предходната точка – вашето време е скъпо. Това е нещото, от което към този момент не създават. Ако имате наставник, това би ви помогнало да си спестите доста опити и неточности.

Никой действително " не е натрупал благосъстоянието си самичък ". Всички ние сме стъпили на раменете на колоси по един или различен метод. Затова направете по този начин, че да намерите най-високия колос, който можете да намерите. Ще постигнете повече прогрес във връзка с вашите финансови и бизнес цели с едно телефонно позвъняване или среща на обяд, в сравнение с за десетилетие, в случай че се пробвате да го разберете сами.

5. Практикувайте признателност

Практикуването на признателност е един от най-ефективните способи да измененията вашия опит и това не коства нищо. Вашето подсъзнание е настроено да търси неща, които поддържат статуквото и в последна сметка ви защищават. В тази връзка ретикуларната система за активиране (RAS) филтрира несъответствуващата информация. По този метод можете да ловувате и да бягате от рискове.

Това не значи, че разсъдъкът ви не може да бъде препрограмиран. Трябва да се научите да програмирате на неговия език, прочут още като прочувствена сила. Ако започнете да му спускате по малко информация, че новата обстановка е освен безвредна, само че и желателна, то ще стартира да ви оказва помощ да търсите още от нея. Благодарността е един от най-невероятните хакове за това.

Практикувайки признателност (активно търсейки неща, за които да сте признателни във всеки сюжет, без значение какъв брой дребни са те), вие на процедура хаквате вашето подсъзнание. Вие „ замърсявате “ вашата среда с признателност, която ще стартира да се трансформира в триумф. Това ще ви помогне в пътя на вашето израстване, тъй като ще осъзнаете, че един милион $ не могат да ви обезпечат живот, за който да сте признателни.

Само вие можете да извършите това.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР