Аз съм мъж, имам чест и това беше единственият начин

...
Аз съм мъж, имам чест и това беше единственият начин
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Аз съм мъж, имам чест и съм изключително възпитан -

Аз съм мъж, имам чест и това беше единственият метод да защитя достойнството си - съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов във връзка спречкването му с депутата от " Продължаваме промяната " Искрен Митев в пленарната зала на Народното събрание пред погледа на деца - пристигнали в постройката за Деня на детето, пред останалите депутати и публицисти.

Обсъждаха се законови промени, които задължават някогашните сътрудници на Държавна сигурност да бъдат обявявани всякога при кандидатстване за обществена служба. Митев излезе на трибуната и съобщи:

" Поне едно нещо ми стана ясно по време на тези разисквания, че господин Копейкин (бел.ред. - саркастичен прякор на Костадинов) измами хората и си купи къща с техните пари, тези които му останаха си ги обърна в евро, имунизира се и най-после подвигна карта, с цел да покаже, че е повече човек от другите! ".



" Този дръвник - ще му разбия носа! " се чу единствено, до момента в който Костадинов сочеше към Митев и се опитваше да вземе думата. Председателстващият съвещанието Кристиан Вигенин не му я даде и Костадинов отиде до мястото на Митев, който пък го хвана за вратовръзката. Костадинов се опита да я издърпа от ръцете му, Митев се изправи и Костадинов го блъсна. Множество техни сътрудници се струпаха към тях, с цел да ги разтърват.

След случката двамата бяха осъдени с неодобрение, само че историята не завърши. В тв ефир Митев съобщи: " Насилие, репресии и едва законодателство. Това е обликът на " Възраждане ", който виждаме в Народното събрание. Всичко, което споделих от трибуната, беше правилно и аз имам право да го кажа. Това, което видяхме е, че очевидно Костадин Костадинов се припозна в думите, които споделих, и облика, който построих. Имам право да кажа всичко от трибуната. Стана, пристигна при мен и с обиди, закани... Когато един човек застане до теб, това за мен е принуждение. Този човек се опита да заглуши думата ми, да ми отнеме правото да кажа това, което хората считат за правилно ".

На това Костадинов отговори през днешния ден по bTV по този начин:

" Никой няма право да приказва неистини и клюки, било то от парламентарната естрада: че съм присвоил част от държавната дотация, че съм си купил къща с пари от дотацията. Напоследък се появи нова неистина - имам сметки в евро, спестявания в евро. Всичко това се тиражира повече от година и половина с една съществена цел - от боязън, че " Възраждане " пораства и към този момент не е просто една опозиционна политическа организация, а е едно публично събитие ".

Затова - съгласно него - задачата била той да бъде " оптимално дискредитиран " като неин ръководител.

Пред камерата той сподели декларацията си пред КПКОНПИ, от която се вижда, че " към 21.12.2021 година имам спестявания в размер на 13 хиляди лв.. По отношение на покупката на къща се вижда, че имам жилищен заем в размер на 180 524 лв.. Това е ипотека. Имам единствено една сметка, която е левова и по която ми се превежда заплатата ".

" На 3 май 2020 година имаше поръчков репортаж по Нова тв, който незабавно послужи за съображение на 12 май да бъде формирано досъдебно произвеждане за заграбване на държавна дотация в размер на 1 млн. лв.. В хода на инспекцията се открива, че общият размер на дотацията е 944 хиляди лв.. Иначе казано, упрекват ме, че съм присвоил 1 млн. лв. от получени 944 хиляди След като са разпитани стотици хора - всеки, който е имал някакво отношение към " Възраждане ", най-много с рекламни контракти, тъй като нашата дотация е харчена единствено за рекламни контракти. Оказва се, че няма безусловно никакви нарушавания.... На фона на всичко това да излиза депутат и да приказва неистини и да ги удостоверява в народен ефир, това се споделя клюка. Този човек е клюкар ", съобщи Костадинов и отхвърли да е обидил Митев.

Водещият се поинтересува: " Нарекохте ли го " охлюв "? ". Костадинов отхвърли. " Човекът излиза и ме назовава безусловно " апаш ". Отделно това, че ме назовава с прилагателни от съветската класическа литература (Копейкин е воин на Гогол) " - възмути се той.

От микрофоните на камерите се чу опасността на Костадинов да разбие носа на Митев, което той не отхвърля. " Да, споделих го. И му (на председателстващия Вигенин) споделих следното, което не се чува на камерата: " Искам да отговоря, тъй като това не трябва да се позволява ". Той сподели: " Той не Ви засегна. Той не Ви загатна. " Добре. Всеки в Народното събрание може да бъде именуван по най-различен метод. Ако това е способът да се избегне след това дело за клюка, не считам, че е редно и обикновено ".

На въпрос до каква степен е щял да стигне, в случай че не ги бяха разтървали, Костадинов дава отговор: " До на никое място. Аз просто отидох и попитах за какво го прави това нещо. И му споделих: " Искаш нещо да ми кажеш ли? Ако искаш, кажи ми го персонално на мен. " След това го дръпнаха сътрудници ".

" Аз съм извънредно учтив човек - увери Костадинов тази заран.  - В Народното събрание, изключително когато ние представляваме стотици хиляди хора, такава обстановка няма по какъв начин да се случи. Не би се случила и на открито. В последна сметка, има способи и благоприятни условия. "

На въпрос какво е посочил с държанието си на децата, пристигнали тъкмо този ден в Народното събрание и останали с незабравими мемоари, Костадинов отвърна:

" Знаете ли какво им демонстрирах? Че когато един човек има засегната чест, той би трябвало да я отбрани незабавно, на момента, тъй като в противоположен случай всеки може да излезе на улицата и да приказва, да те заплюва в лицето и това не трябва да остава безнаказано. Аз съм мъж, имам чест. Това беше единственият метод да защитя достойнството си. Отидох и помолих председателстващия тогава да вземе отношение. Той отхвърли. Поисках аз да приказвам. И това ми беше отказано. Какво трябваше да направя? Да седна умерено и да си замълча? Аз не съм като хората от " Продължаваме промяната ". Когато някой накърни достойнството ти, ти би трябвало незабавно да отговориш и да поискаш незабавно задоволство.... Това, което съм споделил, е реакция естествена, естествена, мъжка.

...

Извинявам се на децата за това, че станаха очевидци на едно пошло, детско държание от страна на Искрен Митев ".

Депутатът е уверен, че не заслужава наложеното му наказване - неодобрение.

" Първо, аз съм набеден, и то брутално набеден от лице, което допускам, че след няколко месеца никой няма да помни. След няколко месеца тези хора даже няма да са в Народното събрание, партията им няма да е в Народното събрание. На второ място, когато има такава клюка, която писмено се вижда, че е клюка, първо самият председателстващ трябваше да му спре микрофона и да го спре да приказва. Това не се случи. Това е рецидив за тези хора. Вчера един от техните хора размахваше междинни пръсти в Народно събрание. Това лице е заместник-председател на комисията по обучение! Това лице е член на комисията по просвета! (Става въпрос за Христо Петров - Ицо Хазарта.) От мен желаете опрощение за това, че съм реагирал мъжки в тази обстановка. Защо никой не слага въпроса това лице ще си подаде ли оставката? "



Сценката на 1 юни в пленарната зала на Народното събрание. Снимка: Десислава Антова, Българска телеграфна агенция

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР