Аз съм леко притеснен от нивата на тревожност на президента

...
Аз съм леко притеснен от нивата на тревожност на президента
Коментари Харесай

Мирчев: Странно е президентът да е загрижен за корпоративния интерес на една руска компания

„ Аз съм леко обезпокоен от равнищата на тревога на президента Радев във връзка с „ Лукойл ”. Точно той обслужи „ Лукойл ” изцяло в интервала на ръководство на неговото служебно държавно управление. Силно обезпокоен съм дали там няма някаква взаимозависимост “, това съобщи пред NOVA депутатът от ПП-ДБ и член на Комисията по енергетика в Народно събрание Ивайло Мирчев, разяснявайки решението на ръководещите концесията на пристанище „ Росенец ”, подписана с „ Лукойл-Нефтохим ”, да бъде прекъсната и рецензиите отправени от стана на президента Радев дали това решение е задоволително добре премислено.

„ За нас е необичайно президентът да е угрижен за корпоративния интерес на една съветска компания. Както споделиха специалистите – не може да има никакъв проблем за горивата. Ще напомня, че преди година и малко по същия метод ни обясняваха, в това число президента и неговите министри, по какъв начин без газ от „ Газпром ” не можем да продължим да съществуваме. Сега не взимаме газ от Русия, а цената е ниска ”, напомни депутатът.

По думите му сега не може да има недостиг на горивата, тъй като вносът е доста елементарен. На въпрос самите уреди в Росенец, т.е. тиловата база, в редовност ли са, с цел да одобряват всевъзможни други количества нефт, с цел да стигнат те до нефтохимическия цех, той отговори: ”Лукойл ” Работи от 2000 година като частна рафинерия. Концесията на пристанище „ Росенец ” е дадена през 2011 година. През това време пристанището си беше държавно, както ще бъде след няколко дни, и „ Лукойл ” си работеше без проблеми като частна компания. Петрол стигаше и всичко беше правилно ”.

Мирчев акцентира, че първо предлагането за преустановяване на концесията следва първо да бъде признато в пленарна зала.

„ Не е значимо дали ще бъде след една, три или пет седмици. Важно е да не бързаме, а да го създадем по метод, по който да подсигуряваме сигурността на доставките на горива ”, безапелационен е той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР