“Аз съм лекар и обичам да лекувам. Нашата здравна система

“Аз съм лекар и обичам да лекувам. Нашата здравна система ...

Доц. Атанас Мангъров: Нашата здравна система е много болна, трябва да мине сериозен курс на лечение

“Аз съм лекар и обичам да лекувам. Нашата здравна система е много болна. Ако се получи добър резултат от тези избори, тази здравна система трябва да мине един сериозен курс на лечение". Това заяви водачът на листата на АБВ във Варна и 23-ти МИР в София доц. , който е и началник на COVID отделението в Инфекциозна болница в София, в предаването “Панорама“ по БНТ.
“Когато се разболееш, първо трябва да избереш лекар, който да те лекува. COVID-19 е едно инфекциозно заболяване, а сега от него ни лекува един анестезиолог. Ние не можем да изберем лекаря, който да ни лекува“, отбеляза той.

Румен Петков: Нашите листи излъчват чистота и почтеност Румен Петков: Нашите листи излъчват чистота и почтеност
С изпълнение на прочувствена песен за младите хора, с която 1997 г. спечелихме наградата на ООН Хайгашод Агасян откри предизборната кам...
По думите му, трябва да се промени начинът, по който се действа. „Това е един нов китайски начин, по който никога не се е действало при подобни събития. Никога не са се затваряли здрави хора. Това е една нова медицина, една нова епидемиология. Когато става въпрос за един епидемичен процес, за да може да се контролира, трябва да действаме по нормалния начин, по който се е действало досега – хората, които са болни, се изолират в домовете си, тези, които са най-болни, се приемат в болници. На хората трябва да им се каже, да се пазят. Това, което се случва сега никога не е било правено при други епидемии“, заяви специалистът.  
На въпрос дали доц. Атанас Мангъров смята, че може по-добре да управлява пандемията, той заяви: “Абсолютно!“.

Източник: actualno.com