Аз съм Кирил Петков и не ме е страх. Освен

...
Аз съм Кирил Петков и не ме е страх. Освен
Коментари Харесай

„Дневник за властта“: Страх лозе пази

Аз съм Кирил Петков и не ме е боязън. Освен от хора върху жълтите павета и от бензиностанции с ракети. Страх ме е от превозвачи, от глутен и да не би Наско да се пусне отново live във Facebook. Най-много ме е боязън от генерали. И от Лена.

И тъй като Гешев нямало да си подаде оставката -  макар че няколко пъти го помолих и дори не съм му пращал полиция, взехме решение да вземеме ограничения и да сложиме железни решетки от в този момент на Народното събрание, с цел да привикват депутатите. Изпълнихме предизборното си заричане да вкараме корумпираните властимащи зад решетките!

Идеята хрумна първо на Бойко Рашков, който от кой момент предлага да пренесеме оградата от границата с Турция и да опашем още Дондуков 1, Дондуков 2, дребното НДК и зайчарника в Банкя. Тъкмо малко патрулките да спестят от бензин, че с тея цени всеки петък  нагоре-надолу ще би трябвало да банкрутираме още някой енергиен източник…

Звъни ми моя другар президентът на Руанда Paul Kagamе и вика: Кириле, гледах те по БТВ, че си бил поставил железни решетки на Народното събрание – та ти си бил по-голям деспот и от мене! 

Тъкмо се похвалих в общия чат за този величествен триумф и Корнелия праща фотография на най-новия член на Българска социалистическа партия – Дейв Майлс от Нигерия. Вместо отговор Руди Versace-то ни пуска тъжни емотиконки и клипче по какъв начин на „ Армията “ целят чернокожи и Гриша Ганчев с банани.

Sasipahte q taq durzava! - обобщава видяното То6ко.

За малко щяхме за една година да построиме четири нови автомагистрали, три моста над Дунава и два над Черно море, планетариум и половина на връх Вихрен и ски писта с водна пързалка в Китен. Поне. Обаче пустият назадничав Меркурий някак си е изпарил парите от държавните сметки и в този момент ги търсиме къде ли не – по тази причина всеки пита „ Къде са парите? “. Така ми вика Асен.

Походихме пешком по жълтите павета с Марк Рюте да му обясня за корупцията по какъв начин се прави и взех решение да свикам незабавна съдружна гурме вечеря. Докато моята кумичка  Виолета Лорер -  жена на министъра на растежа, шефка на кабинета на министъра на финансите и част от надзора на НЗОК, ни наливаше френско шампанско в кристални чаши,  ненадейно ѝ хрумна гениална концепция.

И в този момент обсъждаме дали да не преместиме министерствата в резиденциите на Бойко Рашков, че да спестиме малко от сметките за ток. Пак ще му останат два жилището и една лятна вила. Ако доста го закъса – постоянно може да изиска от Nick Sabev някоя хасиенда на заем.

Какъвто си е спестовник A$$en незабавно осчетоводи разноските ни като работен обяд. Работа, работа, работа! Така се бориме с антикорупцията.

Никола Минчев пък ми се обади да се похвали, че до момента в който със заместникът му Ленин чакали да дойдат да демонтират желязната завеса от вратите на Народното събрание им станало скучно и решили да разменят металните букви на фасадата – към този момент пишело „ Страх лозе пази “ пази вместо „ Съединението прави силата “. Наско минал и си направил едно селфи с новата табела, тъй че тоя път нямало да ги глобява.

Призовах по малкия екран президента (на България, не на Руанда) да свика КСНС да видиме по какъв начин ще кажеме, че пускаме Северна Македония, че към този момент доста ме натискат. Урсула към този момент всеки ден ми вика „ Бе, Кириле! “.

Аз бих му звъннал и персонално на шефа, обаче не ми подвига от Коледа. Пък и то тея работи не са за телефона, че им изгубих броя -  към този момент от толкоз СРС-та дето поръчахме не е ясно кой се слуша и кой не.

И най-после една дребна публикация: Продават се шест броя тежки железни решетки за врата с приблизителни размери метър на три метра. Купувани са за 35 000 лв. държавни пари и са съвсем като нови – употребени са единствено 5-6 дни.

За повече информация може се обръщате към моя съдружник - оживелият зам.-председател на Народното събрание и изпълняващ длъжността гадже на Лена.  Той е един от доста свестните ми почитатели, доста изпълнителните и може да слиза за нула време от избирателен рейс и да се здрависва по този начин ловко, че все едно за първи път ви вижда.

Айде, drive safely, че няма един лев за пътища останал.

ПКП – Просто Кирил Петков  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР