Аз съм кандидат за евроизборите, защото съм издигнат от 85%

...
Аз съм кандидат за евроизборите, защото съм издигнат от 85%
Коментари Харесай

Сергей Станишев: БСП не трябва да пада в капана, който другите ѝ залагат

Аз съм претендент за евроизборите, тъй като съм повдигнат от 85% от структурите на партията. Важно е да се разбере, че има правила на партийната народна власт. Аз имам самочувствието и задължението да вземат участие в тази конкуренция. Никога в Българска социалистическа партия не е имало напрежение поради листата за евроизборите. За мен е значимо в листата ни да има мощни хора, които да работят за гласоподавателите. Това ще бъде тест за доверие към властта. Това сподели водачът на ПЕС Сергей Станишев в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Българска социалистическа партия не би трябвало да пада сама в клопката, в който другите залагат. Битката е обща, национална. Българска социалистическа партия не може да направи нищо сама, в случай че не е част от европейското семейство в Европейски Съюз. Виждал съм по какъв начин в Европа не желаеха да чуват за нас “, добави той.

Станишев акцентира, че силата на Българска социалистическа партия е да покаже обществена опция.

„ Проблемът с пакет „ Мобилност “ бе, че в един пакет са вкарани две неща, които се сблъскват. От една страна има вкарани положителни неща за водачите, наред с това са вкарани чисто опортюнистки текстове, който лимитират достъпа на българския и румънския отрасъл на европейския пазар. Аз като социалист не мога да възразя против по-добри условия на труд за служащите, въпреки това се слага изискване българските камиони да се връщат през избран интервал празни. В този пакет не бе открит постоянния баланс. През последните месеци видяхме силово налагане на една позиция без да е чута другата страна. Всички са разграничени в Европа. Големите отечества в Европа сгънаха дребните. Разумният метод беше да се отсрочи решение и да се потърсят балансите, когато не сме в предизборна обстановка “, разяснява Станишев.

„ Трябва да се работи пакетно. Истината е, че другите преговаряха по-добре. Първоначалният баланс беше 14:14. Последно бяхме 5:23. Това демонстрира, че останалите са съумели да договорят по-добри условия “, означи той.

„ Има яд в обществото, че властта се възползва отмпривилегии. Държавата се трансформира в еднолично ръководство. Скандалите в този момент са индикативни и това работи за опозицията. Има заплаха всичко това да отврати хората от политиците. Това би сработило за ГЕРБ и ДОПС. Хората са изморени от кавги и в случай че съм в листата на Българска социалистическа партия, бих посочил опция и какво можем да им дадем “, сподели още Станишев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР