Аз съм , кандидат за депутат в 23 и 24

...
Аз съм , кандидат за депутат в 23 и 24
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Крайно време е волята на милиони българи да бъде уважена, а не унищожена!*

Аз съм, претендент за народен представител в 23 и 24 МИР в София, издигната съм от Общество за Нова България, с номер 26 в бюлетината.
Днес желая да ви опиша една история за едни 240 фикуса в Народното събрание.
Отдавна се дискутира тематиката за прекомерно високата численост на депутатите, която не е съответстваща на намаляващото българско население и която, все пак остава непроменена 30 години. В Народното събрание имаме 240 фикуса, добре обгрижени с единствената активност да слушкат, да вземат заплатки, да натискат съответния бутон по команда на „ шефа ”. Повечето от тях нямат никакви начинания, изявления, оферти с години, от дълго време са спрели да съставляват ползите на народа, по информация от уеб страницата на Народното събрание. Просто си разхождат понякога, когато нямат други задължения, скъпите костюми, служебни коли, марковите чанти и обувки до Народното събрание. Служители на народа, които никой не може да управлява, с изключение на те сами себе си – те си дефинират размера на заплатите, който към този момент възлиза на към 5 000 лева най-малко, те си избират служебни коли за 200 – 300 хиляди лв., те си преценяват заран, като се разсънят дали им е кеф през днешния ден да отидат на работа или пък не. Отсъствието им не въздейства по никакъв метод на заплатите.
На фона на всички тези обстоятелства не е ли време да понижим най-малко броя и времето им за престояване?
В тази връзка спомняте ли си, че в хартиената интегрална бюлетина, там изпод, след десетките партии, стои едно квадратче с „ НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОЙ ”.
Голям звук се подвигна за него през 2016г. за президентските избори. То целеше да задължи хората да гласоподават, даже и да не припознават нито една кандидатура за собствен избор. Много недомислици и тълкувания тогава имаше с това квадратче – КАКВА ЩЕ МУ Е РЕАЛНАТА РОЛЯ. В последна сметка се оказа:
Андреев, член на ЦИК споделя: „ Тези гласове ще бъдат действителни, като те отиват единствено за образуване на изборната интензивност.
Те ще формират избирателна интензивност, но при отчитане на резултатите те не се вземат по внимание. ”
Депутатите: „ Броят на гласовете " Не поддържам никого " при парламентарни избори няма да се включва в общия брой действителни гласове, въз основата на които ще се дефинира четирипроцентната преграда за влизане в Народното събрание на партии и обединения.
Вотът " Не поддържам никого " ще се регистрира за автентичен, само че няма да има отношение към разпределение на мандатите в Народното събрание, записаха народните представители. ”
Протестният избор, който не е толкоз малко, който не припознава нито един претендент, който не вижда неговия състезател на терена, който счита че няма почтени претенденти, които ще защитят ползите му отива в кошчето, в архива и отново бива пренебрегнат.
Не е ли пристигнало времето това квадратче да добие действителна роля в живота ни? То умерено може да служи за съкращаване броя на депутатите.
На парламентарните избори през 2017г. квадратчето „ Не поддържам никого ” са отбелязали близо 88 000 българи. Това в случай че би трябвало да го сметнем в депутатски места възлиза на към 7 – 8 народни представители. Хайде като за начало тези места да останат празни в Народното събрание. Това е волята на хиляди българи и тя би трябвало да бъде почетена, а не унищожена!
Считам, че в случай че това квадратче добие действителна стойност върху броя депутати, доста повече недоволните от кандидатските листи българи ще отидат до урните и ще заявят, че още места в Народното събрание би трябвало да останат празни. На изборите 2017г. 46% от имащите право на глас българи или над 3 милиона не са подали вотът си за никого. Дори и това смятам, че е пасивна форма на митинг. Нека тя стане дейна. Това са една мощна мощ от хора, които могат да оставят Народното събрание с неколцина депутати, да покажат, че депутатите, които им се оферират не стават за Народното събрание.
Освен всичко увеличението на изборната интензивност с тази мярка, ще понижи и тежестта на купения избор, който сега дефинира бъдещето на цяла България и явно води до 30 годишен колапс и заличаване на страната ни!
Това е първата стъпка за преборване със статуквото, с хората, които 30 години унищожават България.
Има и едни такива особени типове фикуси, които си обичат да стоят в депутатските кресла, очевидно са много комфортни. Те престояват там по 24 години. Никой в никакъв случай не чува за тях, виреят си по 5, 6, та даже и 7 мандата.
Аз изрично декларирам, че депутатството не може и не би трябвало да се трансформира в специалност!
Категорично декларирам, че е порочна в последно време, наложилата се наклонност, депутатските места да се онаследяват от отрочетата на някогашни партийни величия! Парламентът не е фамилна компания или място за династии, той не трябва да бъде превръщан в бащиния! Считам, че един народен представител за 8 години или 2 депутатски мандата в живота си може да се раздаде на най-много, да даде знанията, концепциите си, капацитети си, силата си за развиването на България. Всичко след тези 8 години е зацикляне, привършване. Винаги проветряването в Народното събрание е положително за нацията!
 Десислава Иванчева записва Общество за Нова България в ЦИК Десислава Иванчева записва Общество за Нова България в ЦИК
Приятели, Имам добра вест. С ваша помощ успяхме и дружно с Общество за Нова България, да съберем над 3 000 подписа и през днешния ден да ги входи...
Освен това имаме чудноват абсурд – народът е шеф на народните представители, той ги праща в Парламента, той заплаща заплатите им от налозите си, само че 4 години е с вързани ръце. Няма никакъв механизъм да отзове даден народен представител, в случай че той не си прави работата или не си извършва нито едно обещания.
И намаляването на броя също би била потребна. Най-малкото спестените милиони от 10 депутата могат да отидат за десетки кувиози да вземем за пример, вместо да събираме капачки или за двойки с репродуктивни проблеми, с цел да има повече българчета в България, а не повече депутати.
Ако желаете да разчистим фикусите от Народното събрание на 4-ти април, подкрепете ме с № 26 в бюлетината!
Призовавам политиците, които влязат в Народното събрание, да потвърдят, че не се опасяват от протестния избор, да потвърдят, че мястото им е там, че слушат всички българи, а не шепа олигарси!
*Материалът е според контракт за осведомително обслужване за предизоборна акция за парламентарни избори 2021
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР