Аз съм качена като скрийншот от Вайбър. Скрийншотнали са ми

...
Аз съм качена като скрийншот от Вайбър. Скрийншотнали са ми
Коментари Харесай

Данните на десетки жени попадат, без те да подозират, в секс чат канали в Телеграм. И следва тормоз

" Аз съм качена като скрийншот от Вайбър. Скрийншотнали са ми телефона, името и фотографията. И по този начин са ме качили като на лексикон. Там се вижда аз по какъв начин наподобявам, не съм разголена, добре съм облечена, вижда ми се телефонът, име и фамилия. Звъни ми телефонът, аз го подвигам, споделят ми имената, споделям " Да, същата, на телефона е ". и насреща " Свободна ли сте сега ". То продължава през всички 24 часа. Телефонът ми е към този момент на осцилация или го изключвам, тъй като когато стартират да звънят през нощта, в действителност е кошмарно и никой няма да издържи на този тормоз. "

Това споделя жена, поискала анонимност, пред. И тя не е изолиран случай. 

Десетки дами попадат без да желаят и без да подозират в чат канали - с качена тяхна профилна фотография и телефонен номер, оповестява медията. Това се случва в България през платформата Telegram. В скрити чатове като по азбучник се популяризират фотоси и телефонни номера, съпроводени с посланието " тази е лесна, пишете ѝ ". 24-часово бомбардиране с неприлични известия и позвънявания - това търпят дамите, жертви на подобен тормоз. Телефонните им номера са публикувани измежду повече от 70 000 души.

Жената, която споделя за издевателството, на който е подложена, няма пояснение от кое място данните ѝ се появяват в упоменатите чатове.

" Аз съм омъжена жена, имам бизнес, който развъртвам. Тоест не съм жена на повикване, за мен беше в действителност шокиращо и доста изненадващо. Това нещо ме кара да се усещам омърсена и омерзена. В тази група може да има и другари на детето ми. Синът ми е огромен. Също и на брачна половинка ми. Дори имаше моменти, в които просто желаех да изчезна, да си хвърля телефона, да не подвигам на никого... Нито желаех да отивам на работа. За мен не е обикновено телефони на хора, които нямат нищо общо с такава активност, да попадат там, където не би трябвало. Тоест без виновност – отговорен. В един от дните известията бяха над 30 и позвъняванията ми бяха над 50. Аз работя с клиенти и подвигам и на непознати номера, тъй като това ми е работата ", споделя още тя.

След едно от неприличните позвънявания обаче взема решение да запише диалога с мъж, който ѝ изяснява по какъв начин и къде я е намерил. Обяснява ѝ, че очевидно някой я е харесал.

" Общувала си с някой и не се е получило сред вас, ядосал се е и е качил номера. Те бяха доста, 5-6 бяха, освен твоя. И други дами имаха ", споделил ѝ той.

Сред жертвите има и баба.

" Занимавам се със личен бизнес. За пръв път, когато получих известие, бях на вечеря със брачна половинка ми. Пишеше " Здравей " и взех решение, че е напълно обикновено, че е нещо с бизнеса ми. Обаче когато продължих да чета, се шокирах, разбрах, че става въпрос за замяна на номера и търсят леки дами в тази ситуация, а аз съм показана като такава. Все едно си на повикване някъде. Снимката ми беше от Viber, с номера изпод. А той е най-вероятно от публикация. Продавала съм бижута, облекла ненужни, като всяка жена. В разнообразни уеб сайтове за продажби ", разкрива тя.

Номерът ѝ е качен от консуматор с името Мечо Кух. Трета жена, потърпевша от него, взема решение да влезе в порнографските групи, представяйки се за мъж.

" Най-голямата подобна група има повече от 78 000 членове. Като изискването да влезеш е да предоставиш на админа на групата интимни фотоси или най-малкото контакти на жена. Целта ми беше да видя първо кой ме е качил в тази група. И другото – да осъществя контакт с този човек – желаех от чисто психическа позиция да схвана за какво ме е качил ", изяснява тя.

Криминален психолог споделя, че мотивацията на такива хора са няколко минути популярност.

" Той е надълбоко комплексиран. Разпространява такива фотоси, получава вниманието на такива като него. Това го валидизира и го кара да се усеща значим. А другояче казано – той не го получава извън и това е най-бързия и ефикасен метод за малко време да се почувства важен и ефикасен, и да получи нечие утвърждение. Това е човек, който най-общо казано има проблем с това да поддържа връзка. Обикновено дори ни е предписание усещане – те отбягват това да погледнат право в очите. Изпитват една базова нерешителност. Ако не мога да не отстъпвам себе си по никакъв метод и нямам триумфи измежду дамите – това е един добър метод да се валидизирам. Да пусна номер в приложение, да получа поддръжка от консуматори в такава мрежа - още повече, че е анонимно. Това е още по-изкушаващо ", обяснява Ивелина Иванова пред Нова тв.

Някои от мъжете качват единствено фотоси. Други и телефони. Трети стигат по-далеч – изясняват къде работи дамата и къде може да бъде открита. Стига се до качване и на персонални карти. И на видеа с малолетни. И на разгласи за продажба на опиати. А институциите обкиновено споделят, че в Telegram връзката е криптирана и не могат да създадат нищо.

Дамите, жертви на издевателството, приканват към надзор и действия на контролни органи.

" Това може да е съветски сървър, само че аз съм сигурна, че има правосъдни варианти за това да бъдат обезвредени. Аз имам блокирани несъмнено 500 номера, които мога да дава незабавно на управляващите и да бъдат тествани. И това са членове на тези групи. Ако имаше наблюдаващи в тези групи, към този момент щеше да е направено нещо по въпроса ", счита една от тях.

Причинителите на подобен тормоз са от всевъзможен пол, възраст и с разнообразни специалности. И дами, и мъже трансформират хора в жертви на денонощни позвънявания. В групите не престават да се пускат фотоси и номера на евентуално нищо неподозиращи дами.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР