Аз съм жена, която не се бои да поема отговорност.“

...
Аз съм жена, която не се бои да поема отговорност.“
Коментари Харесай

Меркел: Аз съм жена, която поема отговорност

„ Аз съм жена, която не се бои да поема отговорност. “ С тези думи пред немската телевизия Ангела Меркел разгласи, че ще се кандидатира за канцлер и на еветуални нови избори. „ Обещах, че ще изкарам цялостен четиригодишен мандат, когато се кандидатирах на изборите, които спечелихме през септември. Няма логичност в този момент да се отметна от това заричане “, съобщи тя.

Меркел разгласи още, че не счита да ръководи с държавно управление на малцинството. „ Никога не споделям „ в никакъв случай “, само че съм скептична, че има смисъл да управляваме по този начин “, уточни тя. Управление с болшинство е нужно за една постоянна страна, съобщи тя и призна, че гледа най-много към разновидността осъществяване на нови избори.
Идеята за нови избори се поддържа и от останалите партии.

Преди да се стигне до там обаче партиите, взели участие в провалените договаряния за сформиране на съдружен кабинет, ще беседват с президента Щайнмайер. Във вторник с него се срещнаха зелените и либералите.

Разговорът с шефа на социалдемократите Мартин Шулц е отсрочен за четвъртък. Президентът разгласи, че е срещу нов иизбори и се надява социалдемократите да премислят позицията си, като се съгласят въпреки всичко да вземат участие в договаряния за сформиране на огромна коалиция.

" Няма да влезем в огромна коалиция, само че все пак ще се срещна с президента ", разгласи Шулц. Според „ Шпигел “ вероятността Щайнмайер да убеди Шулц не би трябвало да се подценява. " Щайнмайер има две качества, които са преимущество в очите на Меркел - той е посланик и социалдемократ ", написа списанието.

Според последните изследвания „ за “ избори са и 41% от гласоподавателите в Германия поддържат провеждането на нови избори, малко над 17% желаят огромна коалиция, 15% поддържат ръководство на малцинството сред ХДС/ХСС и либералите, а близо 19% - сред ХДС/ХСС и Зелената партия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР