Аз съм жена, а не съдомиялна.Добре, всички знаем, че жените

...
Аз съм жена, а не съдомиялна.Добре, всички знаем, че жените
Коментари Харесай

Аз съм жена, а не съдомиялна

Аз съм жена, а не съдомиялна.

Добре, всички знаем, че дамите са мултифункционални същества. Случвало ли ви се е да слагате фиде в супата с едната ръка, с другата да държите детето си, с цел да не направи задно салто на плочките, с единия крайник да чистите с прахосмукачка, с другия да миете съдове, а с третото око да наблюдавате пилето, което се пече във фурната.

Не ме разбирайте неправилно, не се оплаквам… Добре де, може би се окайвам мъничко, само че дано пръв хвърли камъка оня, който обожава да чисти и го прави с ария на уста.

Знаете ли какво ненавиждам най-вече в този живот – да мия чинии! Кой сподели, че дамите са свързани постоянно с мивката и оня неповторим препарат за съдове, който мие 134 чинии с една капка и по едно и също време прави ръцете ви по-меки, гладки, млади и мощни като на супергерой.

Миенето на съдове е същински обред в някои семейства. И под обред имайте поради следната картинка – мъжът седи на масата и си допива ракийката, децата дивеят в близост, а майката събира прилежно софрата, натрупа съдовете в мивката и по-късно прекарва 30 минути от живота си с ръце, потопени в хладка вода, пяна и порцелан.

Проучвания демонстрират, че приблизително през живота си прекарваме по 8 години във извършване на домашен отговорности. 8 години, дами и господа. За тези 8 години можеш да обиколиш света (няколко пъти), да пратиш детето си в първи клас, да се омъжиш, да се разведеш и отново да се омъжиш, да спиш, да четеш… Можеш да направиш всичко, само че ти ги прекарваш наведена над мивката.

Е, факт е, че няма по какъв начин да минем без миене на чинии в този живот. Поне до момента в който не изобретят робот, който да го прави вместо нас, само че най-малко може да открием човек, който понякога на драго сърце ще ни оказва помощ с чистенето и ще зарежда съдомиялната вместо нас.

Защото надали след години, когато се обърнем обратно, ще си спомняме с романтика и трогване за вечерта, в която измихме до искра онази тенджера. Но сигурно ще ни стопли фактът, че е имало с кой да разделяме всички тези досадни домашен отговорности.

На челото ни не написа съдомиялна или слугиня и всяка жена би трябвало да го разбере. Чиниите за миене са доста и препарати дебнат отвред, само че животът е прекомерно къс, за всичко това.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР