Аз съм известен извършител и не съм се крил. Това заяви

...
Аз съм известен извършител и не съм се крил.
Това заяви
Коментари Харесай

Александър Морфов: Аз изкъртих табелката на жената, която следва Доган

" Аз съм прочут причинител и не съм се крил ".

Това съобщи именитият режисьор Александър Морфов във връзка със случая в Народния спектакъл, където на 29 октомври вратата на пиара и заместник-директор Велислава Кръстева осъмна с изкъртена табелка и надраскани надписи " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай ", напомня в. Сега.

Той припомня, че шефът Васил Василев е подал тъжба в полицията за рушене на монумент на културата, какъвто е театърът, от незнаен причинител. Позицията на Морфов е изразена в Отворено писмо " до всички, които се интересуват ", изпратено до уеб страницата " Площад Славейков ".

Велислава Кръстева стана завеждащ " Връзки с обществеността " в Народния спектакъл през лятото, няколко месеца откакто Васил Василев пое ръководството на първата ни сцена след конкурс. Двамата бяха сътрудници - зам. министри на културата в държавното управление " Орешарски ".

Преди това Кръстева е дълготраен пиар на Движение за права и свободи, а също и народен представител в два Народното събрание от листата на партията.

В писмото Александър Морфов стартира с обръщението " уважаеми другари, сътрудници, публицисти, жълти драскачи, лъжци и политици ". Той споделя видеоклип от профила на депутата от Демократична България Ивайло Мирчев, в който се вижда по какъв начин на последните парламентарни избори на 2 октомври Велислава Кръстева съпровожда Ахмед Доган до урната. Ето и самото видео:



" Както излиза наяве, тази жена, която следва Почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, е Велислава Кръстева - зам.-директор!!! и пиaр на Народен спектакъл " Иван Вазов ". В качеството си на такава тя съставлява не себе си, а Институцията Народен спектакъл, респективно мен, артистите и всички чиновници на Народния спектакъл. Това, което тя показва, е откровена политическа агитация! ", написа режисьорът.

След като изгледал видеото, той уведомил шефа на Народния спектакъл Васил Василев и споделил възмущението си, само че " той пренебрегва всички мои опити да обсъдим случилото се. Стана ясно, че той настойчиво заобикаля да предприеме каквото и да било против някогашната си колежка от времето на кабинета " Орешарски ", добавя Морфов.

" Не се научих да мълча през всичките години и не се опасявам. Аз съм свободен, тъй като не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и три пъти съм напускал театъра заради противоречие с ръководството му! Моите убеждения са в моите постановки!

Не съм склонен с политически назначения на лица, които считат, че са недосегаеми и всичко им е разрешено!

Изразих своето възмущение по мой си метод, за което съм подготвен да понеса следствията.

И най-после: никой няма право да ме упреква в етническа непоносимост! В моите постановки са взели участие българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци и още други!

АЗ НЯМАМ ЕТНИЧЕСКА НЕТЪРПИМОСТ, АЗ ИМАМ НЕИСТОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ХОРА БЕЗ МОРАЛ!!! ", приключва с основни букви Александър Морфов.

В Народния спектакъл " Иван Вазов " за пръв път от седем години се игра негов нов театър. След като Васил Василев стана шеф, на сцената там се завърна евъргрийнът " Хъшове ", който бе игран с триумф от 2004 до 2020 година и свален от афиша поради спор на Сашо Морфов с предходния шеф Мариус Донкин, също свързван с Движение за права и свободи.

Надраскването на вратата на Велислава Кръстева бе осъществено точно във вечер, когато на Голяма сцена се играеше " Хъшове ".

Постановката предходната вечер бе гостуваща - " Антигона " от Жан Ануи, режисирана от Морфов в Драматично-куклен спектакъл " Иван Радоев " - Плевен (впрочем по времето, когато Васил Василев бе шеф там). В функциите бяха Деян Донков, Ованес Торосян, Милена Ерменкова и артисти от Плевенския спектакъл. След края на спектакъла по време на аплаузите от залата, в която нямаше и едно свободно място, в това число на втори балкон, Александър Морфов с щастлива усмивка хвърляше към публиката цветя. За разлика от други случаи, когато е правил изказвания от сцената, този път режисьорът резервира цялостно безмълвие.

Последната премиера на Александър Морфов в Народния спектакъл бе през 2015 година, по времето, когато той към момента бе шеф там - " На ръба ". В идващите седем години не е поставял у нас. Работеше като режисьор в Русия, някогашните руски републики и Израел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР