Аз съм излъчен от ПГ на ГЕРБ и само парламентарната

...
Аз съм излъчен от ПГ на ГЕРБ и само парламентарната
Коментари Харесай

Красимир Велчев: Само ГЕРБ може да ме уволни

Аз съм излъчен от ПГ на ГЕРБ и единствено парламентарната група може да даде оценка, да реши дали да остана ръководител на Комисията по досиетата или да се отдръпва.

Така Красимир Велчев отговори в коридорите на Народно събрание на поисканата му по-рано от Движение за права и свободи оставка като началник на комисията поради ксенофобски изявления предходната седмица във връзка със законопроект на Движението за репресираните по време на възродителния развой.

Той отхвърли да е ксенофоб и акцентира, че към този момент втори мандат оглавява комисията, което било доказателство за доверието на ГЕРБ към него. Като напомни думите си в пленарната зала, Велчев се извини не на партията Движение за права и свободи, а на всички тези, които може да са се почувствали афектирани.

Но остана на позицията, че измененията в закона за репресираните лица, стартирани от депутатите на Мустафа Карадайъ, ще върнат отхвърлената от обществото процедура за привилегии на дейните борци и техните наследници. По думите на Велчев, Движение за права и свободи внася въпросния законопроект за разглеждане на всеки шест месеца.

Движение за права и свободи 25 години е на власт, с изключение, когато управлявала ГЕРБ, и нищо не направиха за своите гласоподователи, акцентира ръководителят на Комисията по правата на индивида.

На собствен ред той не е склонен с изявления на депутати от Движение за права и свободи в Народно събрание, съгласно които България не е положила задоволително сили и за всичко, което се е случило в края на 80-те години на предишния век, е отговорна България.

Аз споделих, че като българин, и в този момент като депутат, не съм склонен, когато една клика, взаимно с Държавна сигурност, са създали нещо по отношение на една общественост, по-късно да се трансферира към всички българи, напомни позицията си Красимир Велчев, представен от Българска телеграфна агенция.

От друга страна депутатът не приемал връщането под някакъв форма на порочната процедура за привилегии на дейните борци.

Сега това, което Движение за права и свободи предложили, повтаряло процедурата - на потърпевши в мирните манифестации против възродителния развой да бъдат изплатени еднократно някакви пари, а по-късно да получат те и техните наследници пенсии в допълнение.

Нямам нищо срещу тези хора, не съм аз да преценям дали заслужават някакви компенсации, само че да са връща процедура, против която беше цялото общество, не съм склонен, безапелационен е Красимир Велчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР