Аз съм изключително притеснен от рамката, която даде финансовият министър.

...
Аз съм изключително притеснен от рамката, която даде финансовият министър.
Коментари Харесай

Цончо Ганев за бюджета: Само хора, които имат скъсана връзка с реалността, говорят за ръст на икономиката

Аз съм извънредно обезпокоен от рамката, която даде финансовият министър. В момента имаме още от същото. Това, което правеха ГЕРБ, го вършат сегашните ръководещи, а това не е смяна. Финансовата рамка на бюджета е извънредно притеснителна. Това съобщи Цончо Ганев от “Възраждане”.

Според него не може да става въпрос за растеж на стопанската система в този миг и с този бюджет: “Само хора, които имат скъсана връзка с действителността, приказват за растеж на икономиката”

От " " желаят отпадане на Данък добавена стойност за водата и горивата - газ и нефт: “Това, в случай че се направи, ще имаме поддръжка за най-бедната част от обществото и за бизнеса”.

По думите му действителната инфлация към този момент е двуцифрена: “При такава инфлация приходите са, тъй като събираш парите от хората. В този спешен миг можем да подкрепим бедните хора. Ние сме енергийно бедни”

Според него ръководещата коалиция “реже клона на цялото общество” и постъпва твърдоглаво. По думите му институции като студентски общежития, църкви, лечебни заведения и учебни заведения би трябвало да излязат от либерализирания пазар и да преминат на контролирания: “Няма по какъв начин да разчитаме на либерализирания пазар. Когато изнасяме предпочитано евтиния ток от АЕЦ, е национално изменничество да не подкрепящ личния си бизнес. Когато българския пазар се насити, тогава изнасяш в чужбина”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР