Аз съм европеец, но България ми е по-мила. Ние сме

...
Аз съм европеец, но България ми е по-мила. Ние сме
Коментари Харесай

Борисов е европеец, но България му е по-мила

" Аз съм европеец, само че България ми е по-мила. Ние сме били постоянно най-солидарни ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в коментар на новината, че Ангела Меркел се е споразумяла с 14 страни за връщане на мигранти , опитващи се да влязат в Германия.

" Аз солидарността я разбирам по различен метод - всеки да си носи отговорността за границата. Говоря за външните страни ", уточни министър председателят.

 Европа може да пази единствено когато е единна, разгласи Борисов в Австрия
Европа може да пази единствено когато е единна, разгласи Борисов в Австрия

Австрия желае да е страна, която построява мостове

Правителството взе незабавни ограничения, когато мигрантската вълна в България стартира, посочи министър председателят .

" Изградихме преградно оборудване, инвестирахме в полиция, жандармерия, променихме закона и дадохме опция армията да взе участие в защитата ", изясни Борисов и подчертава върху съглашението с Турция и неговата значимост за сигурността.

Министър-председателят дефинира Срещата на водачите във Варна през март като основна за неговото продължение .

 Българите да спят умерено, желае Борисов
Българите да спят умерено, желае Борисов

Премиерът спокоен за вота на съмнение

" Нашите старания и работещото съглашение подсигуряваха външните граници на Европейски Съюз. Това е взаимност ", похвали се Борисов.

Мерките препоръчани от България против незаконната миграция да проработят по едно и също време, изиска министър председателят и изясни , че има поради обезпечаването на външните граници на Европейски Съюз с финансова помощ, с хора и техника, да се договаря с страни отвън Европейски Съюз за създаване на платформи - така наречен хот-спотове и да се работи за нови съглашения с трети страни.

Едновременно би трябвало да работят и трите ограничения. Те би трябвало да влязат неотложно ", отсече министър председателят.

България няма да одобри мигранти, към този момент намиращи се в Европа. " Позицията ни е еднообразно правилна към всички ", акцентира Борисов.

 Борисов обяснявал и географията на сътрудниците в Брюксел
Борисов обяснявал и географията на сътрудниците в Брюксел

Премиерът е неудовлетворен, че разискванията още веднъж стартират от А
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР