Аз съм дисциплиниран човек и като се захвана с нещо

...
Аз съм дисциплиниран човек и като се захвана с нещо
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Който не спазва закона, трябва да бъде репресиран

" Аз съм порядъчен човек и като се захвана с нещо си правя работата. Политиката не би трябвало да бъде подценявана, тя е доста значима. Българинът би трябвало да разбере, че политиката не е мръсна и кална, просто ние я вършим такава. Тя е неизбежна, неизбежна, неизбежна ", акцентира водачът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова тв.
България е има закони, България е имала закони, просто те не се съблюдават, това е, отсече той. Симеонов даде за образец закона за шума, който е негова персонална борба от последния политически сезон, и който това лято не се е спазвал - изключително в Созопол. Симеонов разгласи, че малко по-късно през днешния ден той ще се срещне с основния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, с цел да обсъдят с изключение на изборите и нарушаванията, които са били оставени ненаказани от управляващите, по думите му,  това лято. " Това лято аз също съм направлявал шумните заведения. Оказа се, че не можах да се оправя със Созопол. Даже в  2 часа съм бил в приемната на полицията в Созопол. Полицайчето подвига плещи и споделя нищо не мога да направя. Има закон, все пак, когато полицията не желае, не се съблюдават законите. "
" Който не съблюдава закона би трябвало да бъде репресиран, с доста по-голяма свирепост, в сравнение с елементарния жител. Така, както е в другите страни. Действително доста политици не съблюдават законите, само че отново опира въпроса до самия закон. Защо по отношение на тях не се ползват?Какво значи имунитет на народен представител?Има имунитет единствено против задържане, само че не и против попречване на закононарушение на безчинство и прочие. Но служителите на реда нямат самочувствието и... ", по този начин Симеонов разяснява грубите политически игри напоследък.
" Политиците не са гадни, мръсни субекти, които се създават в някаква отвратителна, мръсна лаборатория. Това са хора от народа. Народът си ги избира,  праща ги в Народното събрание, праща ги в изпълнителната власт. Значи, те не стават някакво друго качество хора като влязат в политиката или като влязат във властта. Те са си такива. Хората би трябвало да го схванат това нещо. " Така Симеонов изясни политическата обстановка по време и след всеки избори у нас.
В общи линии доста неприятни моменти има в политиката, много повече от тези в бизнеса, разяснява политическите борби Валери Симеонов. Той напомни за миг, в който той и негови близки са били жертва на закононарушение - 24 септември 1998г. Тогава е бил взривен автомобилът пред блока, в който живее, и е била сложена 400 гр. взривно вечество пред входната врата на жилището му. На етажа са живеели 5-6 деца по това време, а в случай че се взриви устройството щеше да се получи " кафезния резултат " поради стълбището, изясни обстановката водачът на НФСБ. След години бяха хвръляни коктейли Молотов по офиси на СКАТ, и над 12 автомобила са били унищожени, благосъстоятелност на Симеонов и негови компании. В последна сметка политикът е схванал кой е виновникът, а дали той е бил осъден.
" Основно мутренски групи бяха, само че имаше и конкуренция. Това е. " По думите му поръчителят е бил конкурентен предприемач от Бургас. " И какво се случи, попита водещият. Нищо, потупване по рамото от шефа на полицията. Черпене със скъпи уискита в кабинета ми. Спокойно всичко е под надзор. Като чуя " всичко е под надзор " и косата ми настръхва, почтено да ви кажа ", приключи Симеонов.
" В България този, който не си заплаща налозите, просперира повече от този, който си заплаща налозите ", заключи Симеонов.
Оказа се,че Валери Симеонов не знае какви средства са изхарчени досега от партията му за предизборната акция за локалния избор: " Не мога да ви кажа сега какви пари са изхарчени, само че като цяло след понижаване на дотацията, няма мнного благоприятни условия за харчене. Не мога да ви кажа, тъй като акцията се води по обособените области и по обособените общини със средства на самите претенденти. Центалата съвсем никакви пари не обезпечава ".Откъде да заделиш като нямаш, попита водещите водачът на НФСБ, " колкото - толкоз ", отсече той.
Местни спонсори оказват помощ напартията, сподели още той. " С ограничаването, че тези хора би трябвало да са безкористни и те минават персонално през мене, през рентген. " Оказва се, че има и неразрешен лист от предприемачи, които, по думите на Симеонов, " се знаят във всяка община, хората, които са срастнали с властта и поддържат всяка партия, която идва на власт. "
Лидерът на НФСБ не отговори на въпроса, кого ще поддържа партията му на балотаж вСофия, където изборната надпреварасе обрисува изклюително оспорвана. Това ще го решаваме на 28-ми. Ние се явяваме с още три партии в коалиция, няма по какъв начин другояче, сподели той.
Валери Симеонов чака на изборите НДФБ да има кметове в Пловдив и в Добрич. Той чака партията му да има пробив в Бургас и Варна, и положително показване в София. Отказа да има съглашения с други политически сили за поддръжка в един или различен град. " Няма такива покупко-продажби, няма и няма да има. Защо да го вършим? Да прави след това какво? Ще се облагодетелства ли представителят на НФСБ? Ще вършим наши компании ли? Комисионни за нагласени състезания ли ще вършим? На едно място в случай че стане по този начин, аз съм индивида, който незабавно ще отреже главата на съответния наш политик и той незабавно ще бъде изключен ", разяснява Симеонов.
След изборите ще има разбъркване в политическия живот в България, чака водачът на НФСБ. " Не мисля, че ще са коренни измененията, само че ги чакам. ", сподели Валери Симеонов. Ние и сега имам официално присъединяване в ръководството - без министерства и без хора, които да дефинират световно политиката на ръководството, сподели той. Затова той се надява на " смяна в позитивна посока " след изборите. " Може да има смяна във всяка партия, в това число и в ръководещите ", продължи той. Нивото доста се снижи, в това число и в Народното събрание, и то девойка, госпожа Нинова,която от всяко нещо търси скандал. Не се търсят сериозните проблеми. Първична реакция от министър -председателя да гаси всевъзможен пожар.  Нивото на политиката се срина в последно време. Не ми харесва ", приключи Валери Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР