Аз съм бивш старши ръководител в Amazon и работата в офиса ме направи по-добър в работата ми. Изводът е, че ако сте напълно отдалечен, пропускате нещо.

...
Брандън Саутърн е бивш ръководител на отдела за анализи в
Коментари Харесай

Брандън Саутърн е бивш ръководител на отдела за анализи в eBay, Amazon и GameStop.

< p>Той казва, че дистанционните работници пропускат ползи като подслушване на ценни разговори.

Като човек с 25 години опит в работната сила и бивш ръководител на анализи в компании като eBay , GameStop и Amazon, видях предимствата и недостатъците на работата в офиса и отдалечената работа.

За съжаление, вероятно няма да ви хареса това, което имам да кажа за отдалечената работа: Повечето служителите, особено младите служители, трябва да работят в офиса, вместо от вкъщи. Но за да се възползват напълно от работата в офиса, младите служители също се нуждаят от опитни служители, които също да работят в офиса.

Сега, преди вилите да дойдат за мен, аз 100% подкрепям дистанционна работа и аз напълно подкрепям гъвкавостта на служителите и всички страхотни неща, които идват с дистанционната работа. Но докато много хора говорят за предимствата на дистанционната работа, малцина говорят за последиците от нея.

Личната работа е по-съвместна

Още от самото начало от кариерата си през 1999 г., работех в офис, рамо до рамо с други колеги и често рисувахме проблеми на бялата дъска в офиса. Можех да обърна стола си и да говоря с членовете на моя екип, които седяха на бюро точно до мен. Като инженер по осигуряване на качеството, можех бързо да покажа на разработчиците на софтуер грешка, която виждах на екрана си. Въпреки че звучи като среда, пълна с прекъсвания, това изобщо не беше така.

Всички ние работихме много добре заедно и уважавахме начините на работа на другия. Работихме усилено, движехме се бързо, сътрудничихме си с лекота и постигнахме резултати. Освен това всички научиха много, защото имаха пряк и бърз достъп до другите.

Можех да подслушвам и да науча лично

За добро или лошо, всеки също имаше достъп до подслушване на разговори, които другите водеха. Това понякога беше смущаващо, когато колега говореше твърде високо, но подслушването на разговори имаше и предимства.

Историята продължава

Случайното подслушване позволи на членовете на екипа да чуят за теми, от които иначе биха били изключени. Това увеличи разпространението на идеи и знания и за членовете на екипа да вмъкнат коментар за свързана работа, извършвана от други екипи.

Лидерите са по-достъпни лично

Като ръководител, престоят в офиса също ми позволи да оценя по-добре уменията и знанията на моите преки подчинени.

Могах да видя от първа ръка как те общуваха, взаимодействаха и помагаха на заинтересованите страни и още младши членове на отбора. Това не само ми даде гледна точка и възможността да пиша техните годишни прегледи, но ми позволи да дам коучинг в момента. Това също ми позволи да осигуря допълнително обучение и подкрепа по време на седмичната ни среща 1:1. Но ползите не спряха дотук.

Като седях до членовете на моя екип, бях достъпен и те бяха достъпни. Когато открия нещо интересно, което си струва да споделя с екипа, можех физически да се обърна и бързо да споделя информация, за да издигна членовете на моя екип. Членовете на моя екип също биха могли да направят същото.

Вместо да чакат да резервират среща в моя календар или да прекарват прекалено много време в решаване на проблем, те биха могли просто да ме помолят. Като имаха директен достъп, те не бяха оставени да гадаят и прилагат промени без обратна връзка и валидиране.

Без взаимодействията в офиса и физическата близост един до друг, щяхме да създадем повече грешки в нашия софтуер, изграден неща, които други екипи вече бяха изградили, и забавиха разпространението на идеи и знания. Това би довело до забавяне на растежа на компанията, както и до развитие на индивидуалните умения.

Дистанционната работа създава неефективност

От моя опит по-бавният растеж се случва за много служители, защото те не подслушват тези ценни разговори и не могат бързо да получат помощ от колеги или мениджъри.

Това също така води до дублиране на работа и по-малко сътрудничество, заедно с лидерските предизвикателства с възможността да оцените правилно уменията на членовете на екипа. Свидетел съм на чести ситуации, в които членовете на екипа преоткриват колелото поради намалена комуникация, свързана с дистанционна работа. Това е проблем, който съществуваше преди дистанционната работа, но в по-малка степен.

С дистанционната работа комуникацията също се забавя, тъй като много членове на екипа грешат от страна на учтивостта. Това означава, че когато възникнат проблеми, служителите резервират време в календара на друг служител, вместо просто да се обърнат към човека до себе си или да вървят по коридора.

Какво би отнело 5 минути за справяне в офис среда вече е забавено с часове или дори дни.

Това не само забавя напредъка за служителя и компанията, но също така създава допълнителни неефективности. Без бърз отговор подробностите в момента се забравят или изискват времеемка документация, която ще е необходима за предстоящата среща.

Лидерите също са в неравностойно положение

От гледна точка на управлението, лидерите губят контакт с членовете на екипа си – те вече не могат да виждат лични взаимодействия, където хората са блокирани или са стресирани. Не предполагам, че лидерите са или са били микромениджмънт, но тези малки неща са от решаващо значение за разбирането и издигането на членовете на екипа.

Като лидер, моята работа е да създавам възможности за членовете на екипа да успеят , но и да бъдат предизвикани. Без повече взаимодействие не мога да помогна и да издигна екипа си толкова бързо, колкото бих искал или толкова бързо, колкото заслужават.

Някои хора предполагат, че служителите трябва да говорят повече, когато изпитват трудности или се натъкват на проблем. Но това не е много реалистично и не стига до корена на проблемите.

Признаването на грешки или провали може да бъде трудно хапче за преглъщане и споделянето на тази информация с всеки може да бъде неудобно и дори рисковано за вашата кариера. Освен това служителите, които се борят, може да не осъзнаят, че се борят, докато не видят колега да прави нещо по-ефективно.

Тези проблеми само ще се умножат

Отдалечена работа няма да изчезне и за съжаление проблемите на дистанционната работа и разпределените екипи ще се умножат, докато вървим напред. За да разрешим тези проблеми, ние се нуждаем от лидерите на компаниите да признаят какво искат служителите, да осигурят съпричастност и прозрачност, да имат открит диалог и да търсят по-добри решения за отдалечени и разпределени служители.

Когато ни бъде даден избор да работят дистанционно или лично служителите трябва да работят заедно в офиса, за да увеличат способността си да общуват ефективно, да се учат от другите и да създават важни взаимоотношения за успех.

По този начин тези служители вероятно ще увеличат знанията и шансовете си за увеличен обхват на работа, които са основата за повишения и промоции на работното място.

Брандън Саутърн е бивш ръководител на анализите в eBay, Amazon и GameStop. Той също така създава .

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР