Аз съм Барби момиче, живеещо в Барби свят.“ Репликата от

...
Аз съм Барби момиче, живеещо в Барби свят.“ Репликата от
Коментари Харесай

Какво е Barbiecore и защо всички са луди по него

Аз съм Барби момиче, живеещо в Барби свят. “ Репликата от шлагера на Aqua още веднъж стана настояща с помощта на barbiecore – фразата, която Vogue разгласи за най-горещата фешън наклонност на това лято. Според списанието barbiecore е „ свръхженствена хармония “, състояща се от „ нищожни тоалети в блестящо розово “. Тук основни са гланцът за устни и очебийно момичешките аксесоари, а концепцията, несъмнено, е да заприличаме на кукла „ Барби “, написа каналът на Ралица Петровa във vbox7.

Откъде обаче пристигна тази неочаквана фикс идея по детската играчка? През последните месеци дизайнерската къща Valentino пусна цяла линия облекла в бонбонено розово, а звезди като Дуа Липа и Ариана Гранде облякоха тоалети в яркия нюанс за публични събития. TikTok и Instagram пък се извършиха с фрагменти на девойки в кукленски outfit-и и прилежащия им хаштаг #barbiecore.

Част от вдъхновението зад този розов подем най-вероятно идва от новия игрален филм „ Барби “ (с присъединяване на Марго Роби и Райън Гослинг), който сега се снима в Щатите. Наскоро изтекли фрагменти от снимачната площадка демонстрират двамата основни герои във впечатляващи розови тоалети и провокираха вълна от положителни мнения онлайн. Розовото е централна част и от y2k модата (дрехите, които бяха известни през ранните 2000) – метод на обличане, който е обичан на gen z и извънредно настоящ сега. Със своите женствени силуети и момичешко лъчение, barbiecore е естественото продължение на y2k естетиката.

В звук с обичайна за gen z демократична настройка обаче, Барби модата към този момент надалеч не е резервирана единствено за кльощави русокоски. Рап дивата Лизо, станала известна с fat acceptance (приемане на хората с по-високо тегло – бел. прев.) активизма си, се разноски по аления килим в бонбонен outfit, съвсем като този на обичаната ни кукла. Всъщност даже артистът Хари Стайлс (който постоянно приказва за желанието си да разчупи половите правила на обличане) театралничи в бледорозови лъскави кюлоти за списание Dazed.

С две думи – в случай че в миналото сте желали да се почувствате като кукла „ Барби “, то в този момент е вашият късмет: розовото е по-актуално от всеки път, а също така към този момент е „ cool” да се носи от всички, без значение от пола, размера и възрастта им.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР