Аз съм авторът на идеята за приватизация на ББР. Това

...
Аз съм авторът на идеята за приватизация на ББР. Това
Коментари Харесай

Николай Василев: Аз съм авторът на идеята за приватизация на ББР

Аз съм създателят на концепцията за приватизация на ББР. Това сподели на конференция Николай Василев. Той беше номиниран за министър-председател в първия проектокабинет на „ ИТН “.

„ Не ми е хрумнало тази година, а такава ми е позицията от 2002 година. Тогавашното държавно управление с мое присъединяване приватизирахме всички останали държавни банки. Тогава обществено споделих, че няма потребност от остатъчна държавна банка, от която чаках да се случи тъкмо това, което се случи. Това го споделих по същия метод. Това е разказано в книгите ми през годините и в доста изявленията, които съм дал “, разясни Николай Василев.

По думите му ББР не е постигнала нито една от задачите, за които е била основана. „ На всички хора, които споделят, че не би трябвало да се приватизира тази банка, а би трябвало да се ръководи по-добре желая да попитам: Като кое друго държавно сдружение за последните 32 години толкоз добре да се ръководи, че от там нищо да не изтича и да няма злоупотреби?

Примерите в противоположна посока са стотици, а позитивните образци са единици. Независимо дали ще се смени в този момент мениджмънтът, след няколко години, при идващия министър и мениджмънт ще се случват същите неща и след това ще би трябвало да бъдат изчегъртвани също. За мен вярното решение е в никакъв случай да не я е имало тази държавна банка. Тя не е постигнала нито една от задачите, за които е била основана. За да бъде приватизирана, може би би трябвало да се сменят закони. Това значи, че изпълнителната власт не може да го направи сама “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР