Аз съм адвоката на гражданите, няма как да се видя

...
Аз съм адвоката на гражданите, няма как да се видя
Коментари Харесай

Мая Манолова алармира за далавери с бързите кредити

Аз съм юриста на жителите, няма по какъв начин да се видя в облика на партиен функционер, съобщи в предаването " Тази събота " омбудсманът Мая Манолова. Според нея обществените позиции съществуват, с цел да вземат решение проблемите на хората.

По мотив публичното разискване на новите цени на тока и парното, Мая Манолова уточни, че е било бутафорно. Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) организира в петък публично разискване с жители и сдружения за новите цени на тока, които влизат в действие от 1 юли. Очаква се и приблизително нарастване с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна, а при тока нарастването ще е приблизително с към 3,5%.

" Решенията авансово са взети. Отсъстваха представители на министерството на енергетиката, депутати, представители на Столичната община, синдикати и работодатели ", изясни Манолова. По думите й цените на природния газ на интернационалните пазари са се сринали до дъното, само че в това време цената на парното в България е стигнала своя таван. " За страдание жителите нямат право да апелират в съда актовете на КЕВР. Единственият индивид, който може да апелира тези решения са енергийните сдружения, само че те нямат интерес от това ", означи Манолова. С

подред омбудсмана съществени са проблемите при бързите заеми. По думите й една от аргументите хората да теглят заеми е, че не могат да си платят битовите сметки. " Тези компании заобикалят закона, не съблюдават разпоредбите и измислят всевъзможни уловки ", разяснява Манолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР