Аз съм адвоката на гражданите няма как да се видя

...
Аз съм адвоката на гражданите няма как да се видя
Коментари Харесай

Мая Манолова алармира за голяма далавера с бързите кредити

Аз съм юриста на жителите няма по какъв начин да се видя в облика на партиен функционер, съобщи в предаването "Тази събота " омбудсманът Мая Манолова.

Според нея обществените позиции съществуват, с цел да вземат решение проблемите на хората. По мотив публичното разискване на новите цени на тока и парното, Мая Манолова уточни, че е било бутафорно. Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) организира в петък публично разискване с жители и сдружения за новите цени на тока, които влизат в действие от 1 юли. Очаква се и приблизително нарастване с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна, а при тока нарастването ще е приблизително с към 3,5%.

"Решенията авансово са взети. Отсъстваха представители на министерството на енергетиката, депутати, представители на Столичната община, синдикати и работодатели ", изясни Манолова. По думите й цените на природния газ на интернационалните пазари са се сринали до дъното, само че в това време цената на парното в България е стигнала своя таван. "За страдание жителите няма право да апелират в съда актовете на КЕВР. Единственият индивид, който може да апелира тези решения са енергийните сдружения, само че те нямат интерес от това ", означи Манолова.

Според омбудсмана съществени са проблемите при бързите заеми. По думите й една от аргументите хората да теглят заеми е, че не могат да си платят битовите сметки. "Тези компании заобикалят закона, не съблюдават разпоредбите и измислят всевъзможни уловки ", разяснява Манолова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР