Аз с терористи не преговарям. Това заяви премиерът Николай Денков

...
Аз с терористи не преговарям. Това заяви премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

Аз с терористи не договарям. Това съобщи министър председателят Николай Денков по отношение на готвения от аграрни организации народен митинг. Зърнопроизводителите бяха поканени на среща с министър-председателя, която трябваше се организира през днешния ден.

Денков уточни, че причините им са изцяло несъстоятелни.

„ Не може секторът да твърди, че няма грижа от страната, в случай, че над 2 милиарда лв. страната дава, не може да се отнася с неуважение към европейските условия, в случай, че тракторите, с които желаят да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да споделят, че не ги интересува Европа, в случай, че множеството от средствата, които получават като дотации и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да поставят забрани за украинските артикули по решение на Европейската комисия. Така че би трябвало да бъде пределно ясно – има потребност от разговор. Те би трябвало да намерят пътя за договарянията в Министерския съвет “, сподели Денков, представен от Нова тв.

Премиерът подсети, че възбраната е била наложена като краткотрайна мярка и затварянето на пазара за години напред е невероятно. Според него първоначално е имало опит да разговор в конкретика, само че в един миг браншът е трансформирал метода и е употребявал подправени причини, с цел да откаже договаряния.

„ През последните 2 дни започнаха да се държат като терористи. Използват подправени причини, слагат претенции неотложно да се случи това: „ Ако не го извършите, ние ще блокираме страната “. Аз с терористи не договарям, чакам да дойдат на масата и да преговаряме всъщност “, сподели Денков.

Земеделските производители възнамеряват блокади на разнообразни точки в страната, както и гранични пунктове в понеделник. Причината е рухването на възбраната за импорт на украинско зърно у нас.

От години наред сме очевидци по какъв начин мощни лобистки бизнес формирования оказват напън върху другите български държавни управления, за да защитят своите корпоративни ползи. Правейки това обаче, те нормално ощетяват ползите на редовия български жител. Интересен е въпросът дали българските консуматори на самун и олио ще поддържат своя интерес и също ще излязат на улицата, с цел да защитят себе си от нападателните спекуланти.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР