Аз разговори за подкрепа не съм водила, приемам подкрепа от

...
Аз разговори за подкрепа не съм водила, приемам подкрепа от
Коментари Харесай

Григорова е съгласна с Борисов, че тя е по-добрият кандидат за София

Аз диалози за поддръжка не съм водила, одобрявам поддръжка от жителите и повеждам диалози с тях. Така претендентът за кмет на София на " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано съобщи, че избира точно нея за кмет на столицата.

В неделя тя ще се изправи на балотаж против претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев. Борисов отхвърли да го поддържа на втори тур, макар че двете обединения сега си сътрудничат в ръководството като част от ротационното ръководство. Лидерът на ГЕРБ прикани симпатизантите си да гласоподават " по съвест " и избра Григорова пред Терзиев. Малко по-късно обаче лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се разграничи от тази поддръжка.

" По отношение на поддръжката на Борисов и ГЕРБ, защото стана проблем - аз одобрявам поддръжка от жителите. Аз диалози за поддръжка не съм водила. Чух какво е споделил господин Борисов - че аз съм по-добрият претендент. Няма по какъв начин да не се съглася с него ", сподели сбито Григорова в изявление за bTV.

Тя отхвърли да има някакво съглашение сред нейната коалиция и ГЕРБ и подсети, че точно ПП-ДБ са в " сглобка " с партията на Борисов на национално равнище.

" Кандидатът на ГЕРБ към този момент не взе участие на изборите. Аз няма с какво да съм ангажирана отвън това, което декларирам аз. На първо място би трябвало да е ползата на елементарния човек. Ако някой ме поддържа, то това са тези хора. Ако има обединения, които са припознали тези мои цели - да работят в тази посока ", добави Григорова.

В изявлението левият кандитат за кмет на столицата изложи и някои от своите предизборни хрумвания. Тя даде обещание да спре приключването на средства от общинския бюджет и да приключи корупционните практики в столицата, само че не сподели по какъв начин тъкмо ще направи това.

Като главен зложелател Григорова не уточни съперника си на балотажа Терзиев или друго политическо лице, а разгласи, че ще се бори против апатията. По думите ѝ главното зло е алчността.

Кандидат-кметът сподели също, че към този момент има хрумвания за това кои ще бъдат нейните заместници и съветници, в случай че бъде определена на втори тур. Тя обаче отхвърли да назове съответни имена.

Част от визията на Григорова за столицата включва фокусиране върху обществените услуги, опазването на здравето и " грижата за хората ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР