Аз разговори за подкрепа не съм водила. Не съм чула

...
Аз разговори за подкрепа не съм водила. Не съм чула
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Чух, че според Борисов съм по-добрия кандидат, няма как да не се съглася с това

„ Аз диалози за поддръжка не съм водила. Не съм чула „ Възраждане “. Аз одобрявам поддръжка от жителите и повеждам диалози с жителите. Чух това, което е споделил Борисов, че съм по-добрият претендент. Няма по какъв начин да не се съглася с него “, каза претендентът за кмет на София от Българска социалистическа партия и „ Левицата “ Ваня Григорова
Прочетете още
„ Не аз, а „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са в сглобка с ГЕРБ. Вече имаме резултатите от първи тур. Аз няма с какво да съм ангажирана отвън това, което задухвам аз. На първо място би трябвало да е ползата на работещия, на дребния човек в София “, разяснява тя.

„ Кметът и общинските съветници са политически лица. В нашата листа има хора със характерна експертиза в разнообразни области – превоз, медицина, просвета. Ще реша в последния миг дали да гласоподавам с хартия или машина. Аз съм била част от секционни изборни комисии в продължение на години. Когато излизат да гласоподават 36% от гласоподавателите, вотът им ще бъде уязвим. Основното зло е алчността и апатията “, добави Григорова.

„ Кметът може да понижи неравенствата. Трябва да се отделят повече средства за опазване на здравето, за обучение, предварителна защита на заболявания, грижа за хората с увреждания. Всяка политика минава през бюджета. Бюджетът е толкоз, колкото е. Трябва да бъде прекроен. Трябва да спре приключването на средства от бюджета. У нас корупцията е законна. Когато едно деяние не се прави от общинска компания, то се прави от частна. Тя прави облага, натиска служащите си, постоянно не подписва трудови контракти, прави компрометирани поправки “.

„ Минимум ще вземем комуналните услуги. В края на август беше продължен договорът. Това върза ръцете на кметовете през идващите два мандата. Когато и в случай че компанията даде причина договорът да бъде негоден договорът, той може да бъде негоден “, разяснява претендентът за кмет.

„ Категорично жителите би трябвало да имат правото да вземат участие в съвещанията на Столичния общински съвет. Районните кметове в разговор с жителите да вземат решение кое е приоритет за техния регион “, добави тя.

„ Социалните услуги в столицата са тежко недофинансирани и ориентирани към неправителствени организации. Трябва да имаме домове за възрастни хора. Сега едно семейство би трябвало да отдели 2 хиляди лв. на месец – сума, която е непостижима. Трябва да има задоволително домове. Столицата няма домове за психологично заболели хора. Ако Благоевград има пари, явно е, че столицата има “, акцентира Ваня Григорова.

„ Болниците са единствено една част от опазването на здравето. Знаете ли, че има региони без ДКЦ? В Горна баня няма персонален доктор “, добави претендентът за кмет.

„ Задръстването идва от натоварването на нашия живот – детска градина, работа, спорт за детето, връщане у дома, намиране на персоналния доктор. Трябва да има на допустимо най-достъпно разстояние “, изясни тя.

„ Кварталните учебни заведения би трябвало да станат задоволително елитни. Това ще стане с възстановяване на материалната база. Когато би трябвало детето да влезе в кабинет, който не е ремонтиран от 15 години, когато влезе в салон без отопление – това задоволително добре ли е за нашето дете? На нас са ни значими всички деца. Затова приказваме за основни фрагменти като инженери, заварчици. Превърнахме столицата в пазар “, сподели още Ваня Григорова за БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР