"Аз разбирам правото на всеки обвиняем да защитава себе си

...
"Аз разбирам правото на всеки обвиняем да защитава себе си
Коментари Харесай

Цацаров за Марешки: Невъзпитано и недостойно за мъж

"Аз разбирам правото на всеки обвинен да пази себе си и то не може да бъде отречено, както по смисъла на Наказателно-процесуален кодекс, по този начин и обществено ". Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров, който разяснява изявления на водача на ВОЛЯ Веселин Марешки по отношение на прокуратурата и прокурори. Зам.-шефът на Народно събрание даже насочи и ултиматум към ръководещите.

"Тук не става дума за отбрана, а става дума на моменти за откровени клюки. Да се обосновава личната непорочност с хвърлянето на клюки върху наблюдаващия прокурор по делото, е меко казано невъзпитано, а най-откровено казано - неприлично - за мъж и за член на Народното събрание ", съобщи Цацаров.

Марешки съобщи, че варненска прокурорка е била хваната да кара пияна преди години.

В отговор Цацаров посочи, че познава добре работата на прокурор Виолета Радева и че тя няма нито едно нарушаване или наказване. ​

"Ако е решил, че като народен представител, мъж, жител, това е естествената позиция на отбрана - хвърлянето на клюки върху наблюдаващия прокурор, сбъркал е. Сбъркал е институцията и личността на колежката. Негов е изборът ", акцентира основният прокурор.

Преди месец Цацаров изиска имунитета на Марешки и още двама депутати от партия ВОЛЯ поради закани към притежатели на аптеки. Разследващите са събрали доказателства, че от есента на 2012 година до края на 2015 година в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Марешки е заплашил 7 притежатели на аптеки с увреждане на имущество и други незаконни дейности с тежки последствия за тях.

На въпрос дали има задоволително събрани доказателства против Марешки по това обвиняване,

основният прокурор отговори- "мислите, че ще тръгнем към претенции за снемане на имунитет без да сме уверени, че има задоволително доказателства. Едната страна е Марешки, другата страна са притежателите на аптеки ".

"В делото, по което той е обвиняем пред Варненския областен съд още веднъж има едни доста забавни специфични разследващи средства. Те отразяват неговите лични думи. Ще пристигна ден, когато в правосъдната зала те ще бъдат прочетени и тогава ще стане ясно може би кой е отговорен, почтен, кой е заплашвал и всичко друго ", сподели Цацаров.

Той акцентира, че е ясно, че всеки човек има правото да пази себе си, само че "да се сипят безадресни обвинявания от телевизионния екран, от вида на -

желаят да ми вземат бизнеса, изнудват ме, натискат ме, и всякога,

когато следва снемане на пояснение вследствие на инспекция, да играем театъра - не зная, не помня, не желая да кажа, не е доста почтено ".

"Днес в 14.00 ч. Марешки би трябвало да се яви и да каже кой е този, който го е заплашил, че до 30 май би трябвало да трансферира петролния си бизнес, в противоположен случай с него ще се случат ред неща. Кои са тези неща, кое е това лице. Заема ли то някаква работа, служба. Ако и този път се повтори същата сценка - не знам, не мога, изводите за него може да си вършиме сами. Моята задача не е да упреквам Марешки. Всеки избира модела си на държание. Моята задача е да кажа - прокурор Виолета Радева е един заслужен експерт. Не му прави чест това, което е направил тази заран ", безапелационен бе Сотир Цацаров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР