Аз просто се чудя, дали не трябва следващия път в

...
Аз просто се чудя, дали не трябва следващия път в
Коментари Харесай

Кашъмов: ”Репортери без граници“ да включат в класацията си и прокуратурата като медия

Аз просто се чудя, дали не би трябвало идващия път в класациите на „ Репортери без граници “ да се включи и прокуратурата като една самобитна медия, редом на радиата, малките екрани, уеб страниците и вестниците.
Това сподели пред " Хоризонт " юристът Александър Кашъмов от Програма " Достъп до информация ".
" Прокуратурата се е трансформирала в самобитна медия, която по неприемлив метод разгласява данни, представляващи сензитивна информация, загадка и които са предпазени от Конституцията и законите . ", добави той.
По думите му след разширението на достъпа на Министерство на вътрешните работи до трафични данни поради ковид, с.
Прави се опит за путинизация на българското общество посредством задължаване на гражданските организации да вършат някакви доклади и отчети “, счита той.
Преди днешното разглеждане в Народното събрание на отчета на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, Кашъмов разяснява „ не напълно ясни и притеснителни “ съгласно него трендове за увеличение на общия брой на хората, по отношение на които има позволени СРС.
„ Скача броят на лицата от 2748 – 2017-а, през 3046 (за 2018 година – бел. ред.) и 3310 за 2019 година. Това значи, че сред 2017-а и тази година скокът е с 20%. Ако някой счита, че това е наклонност, която не следва да се проучва, ми се коства, че това е неточност “, съобщи Александър Кашъмов. Паралелно с това понижава броят на отводите, уточни юристът. През 2017 година този брой е бил повече от два пъти по-голям от настоящия.
„ Аз виждам мощно занижаване на дебата. Вече не се дебатира и то тъкмо по такива значими тематики, свързани със отбрана на главните права.
Фактът, че някой предлага, че може да си разреши да предложи в Народното събрание – това не се е случвало от 30 години по време на този преход – някой може да предложи всеки жител, който написа във Facebook, да се записва, тъй като трябвало да се бори страната, видите ли, с подправените вести, т.е. с рецензиите по отношение на ръководството – това към този момент задоволително ни демонстрира защо равнище на спор и за каква просвета в европейския смисъл на думата в Народното събрание приказваме. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР