Аз просто съм изтеглил министри, това не е разваляне на

...
Аз просто съм изтеглил министри, това не е разваляне на
Коментари Харесай

Слави Трифонов не бил развалил правителството

Аз просто съм изтеглил министри, това не е повреждане на държавното управление, съобщи водачът на " ИТН " Слави Трифонов в изявление за особено издание на предаването „ Седмицата на Дарик радио “.

Трифонов сподели, че мотивът за изтеглянето на министрите на Има Такъв Народ от кабинета е, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които дава отговор Има Такъв Народ, са били пропуснати. А аргументите за изтеглянето на министрите са две. Едната е, че във връзка с Република Северна Македония се води двойна политика -едната от Министерството на външните работи, за която отговорност носи Има Такъв Народ, а другата - от Весела Чернева (външнополитически консултант на премиера), която дублира външния министър Теодор Генчовска и води друга политика.

" Във всички министерства Кирил Петков направи по този начин, че да има отговорник за всяко едно министерство на директно негово послушание, който му рапортува ", изясни Трифонов.

Другата причина за изтеглянето на министри е чисто финансова, сподели Трифонов. По думите му той е схванал от министрите на енергетиката и на районното развиване, че страната е много зле финансово. Трифонов добави, че с цел да вземе решението за изтеглянето на министрите, се е посъветвал с депутатите от Има Такъв Народ.

" Четворната коалиция се появи с една единствена цел- да престане моделът на властническо ръководство на ГЕРБ, Кирил Петков прави същото, " Продължаваме промяната " прави същото. Кирил Петков споделя това е моят министър, аз вземам решение, той се държи властническо ", съобщи Трифонов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР