Аз предупреждавах от юни, че Григорова е рискът за кампанията

...
Аз предупреждавах от юни, че Григорова е рискът за кампанията
Коментари Харесай

Радан Кънев: Борисов имаше стратегия да загубим от Ваня Григорова, но не постигна целта си

" Аз предупреждавах от юни, че Григорова е рискът за акцията в София. Стратегията на Борисов беше да изправи ПП-ДБ против различен претендент, а не на ГЕРБ. Много искаше да загубим тези избори. И имаше тактика да ги загубим от Ваня Григорова. Стратегическата му цел не се получи. Българските жители демонстрираха забележителен инстинкт за самозапазване и осъзнаха риска от внезапно връщане обратно ".

 

Това сподели в ефира на БНР евродепутатът Радан Кънев за локалните избори.
Кънев счита също, че е належащо деликатно да се проучва " кошмарната стратегическа неточност да не се оцени риска от Ваня Григорова ".


Той добави още, че тези избори демонстрираха нещо значително – слуховете за политическата гибел на обединението ПП-ДБ бяха мощно пресилени. 

 

Тези избори демонстрираха не просто потребността обединението ПП-ДБ да остане в българския политически живот, а да се консолидира, уточни Кънев. Той означи, че е добре целият политически развой зад номинацията да бъде явен.

" Нищо не е голямо на тези избори в София. Огромен е единствено броят на хората, които въобще не гласоподаваха. Няма логичност да приказваме за огромен протестен избор. Госпожа Григорова направи мощна акция. Тя наложи ясни, само че рискови послания ".
Ваня Григорова беше доста явен избор за част от гласоподавателите на " Възраждане “, които я поддържаха още на първи тур, уточни той.

" Другата група гласоподаватели на тази партия явно не залитат по левичарски популизъм, а имат друг модел на протестно държание. Стратегията на Възраждане напълно не сработи. Ако има политическа партия, която се порвали същински на тези избори, това беше " Възраждане “.

София е национална акция, означи Радан Кънев.

" Софийските избори са най-важни със своя народен политически заряд. София, като град, общественост и стопанска система, щеше да преживее Ваня Григорова. Дали обаче България щеше да преживее победа на Ваня Григорова в София? "

Не виждам мотив за оставки, а за преосмисляне на структурата и модела на единството на обединението, сподели Кънев.

" Стратегическо партньорство не се реализира в насипно положение. То би трябвало да има правила за държание ".

Той не намира причина и моделът на ръководещата настройка да бъде променян.

" Основните политически сили, подкрепящи държавното управление – ПП-ДБ и ГЕРБ, имат повече от приемливи резултати. Те бяха в спор между тях. Това, че поддържат едно и също ръководство на национално равнище, не значи, че са едно и също в българската политика. Оставаме главните съперници в българската политика с ГЕРБ, само че сме принудени да управляваме дружно ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР