"Аз предупредих президента Радев, че имам намерение да се включа

...
"Аз предупредих президента Радев, че имам намерение да се включа
Коментари Харесай

Иво Христов: Ако БСП спечели евроизборите, се създава ситуация за предсрочни избори

"Аз предизвестих президента Радев, че имам желание да се включа в листата на Българска социалистическа партия за евроизборите през май. Президентът също по този начин не е феодал, всеки взема самичък своите решения и той не се е опитвал да ме стопира по никакъв метод ", съобщи в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Иво Христов, някогашен началник на кабинета на президента Румен Радев и сегашен претендент за евродепутат от листата на Българска социалистическа партия.
"Кандидатирането ми за евродепутат не значи завършек на моя честен и професионален ангажимент към президента, защото първо за мен това е идея и второ, аз оставам ръководител на стратегическия съвет, както самия президент посочи с декрет ", добави той.
"Предложението за това да се включа в листата на Българска социалистическа партия датира още от края на декември 2018 година, когато то ми беше отправено от водача на левицата Корнелия Нинова ", означи Иво Христов.
"И за нея и за мен има едно споделено разбиране и това е, че тези избори са решаващи за българската политическа обстановка, защото те са ключ към по-нататъшния й процес. При победа на листата на Българска социалистическа партия за България се основава нова обстановка и условия за предварителни избори и за излизане от безизходицата ", разяснява Иво Христов.
"При победа на ГЕРБ ще следим по какъв начин властта се бетонира, защото тя разполага с целия нужен запас за задачата - тя владее цялата администрация, локалната власт, националната изпълнителна власт, има някакво въпреки и разтърсено болшинство в Народното събрание, владее службите, владее значително и медиите, владее правораздаването и въздейства на прокуратурата ", добави той. При това състояние есента на локалните избори може към този момент и да не избираме, разяснява още Иво Христов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР