Аз предполагам, че щях да бъда избран, ако днес бях

...
Аз предполагам, че щях да бъда избран, ако днес бях
Коментари Харесай

Станишев: Единственият щастлив сега е Орбан, което е тревожно за Европа

" Аз допускам, че щях да бъда определен, в случай че през днешния ден бях кандидатура, тъй като виждате и по гласуването на първия тур, че трите съществени политически сили - ЕНП, социалисти и либерали - са доста покрай резултат ", съобщи пред Българска национална телевизия Сергей Станишев във връзка отхвърли му да се кандидатира за ръководител на Екологичен потенциал.

Той добави, че отводът му не е изменничество по отношение на България, защото и да е бил приел, позиция на сходно високо равнище е наднационална и би трябвало да е надалеч по-обективна.

Според него, предлагането на редица министър председатели да бъде повдигнат на поста е показателно както за неговите персонални качества, по този начин и за достиженията на страната ни.

" Аз, несъмнено, съм доста признателен на нашите министър председатели, които предизвикаха разискването на моята кандидатура и доколкото знам се е постигнало необятно единодушие в Европейския съвет, само че за мен водещото постоянно са били кардиналните задължения, които имам към моето политическо семейство. Ние близо една година бяхме като политическо семейство, а и като партия в България, за огромна смяна в Европа. За обществена смяна, за Европа, която чува жителите.

Излязохме с най-силния претендент за водещ претендент и за последно се борехме за това да се съблюдава правилото, че президентът на Комисията би трябвало да бъде определен от претендентите, които са взели участие в надпреварата, за които гласоподаваха европейските жители, тъй като знаеха, че Тимерманс и Вебер са претендентите, които ще бъдат шефове на Комисията. Помолих ръководителя на групата да не преглеждат моята кандидатура. Искам да оставя на групата независимост на деяние и на преценка, да не я привързвам с моята кандидатура ", изяснява политикът.

Станишев посочи, че Вишеградската четворка е нарушила салдото сред Изток и Запад в Екологичен потенциал при разпределянето на висшите постове, изключително като е блокирала Франс Тимерманс.

" Днес единственият човек, който се радва от резултата на Съвета, може би е Виктор Орбан. Което е неприятен знак за Европа, тъй като какво се оказва, че Тимерманс, който организира борба за европейски правила и полезности, за господство на закона в Унгария, в Полша, поради това беше отстрелян. Членовете на Съвета одобриха ултиматума и изнудването от страна на няколко страни.

И се предложи кандидатура от страна на Германия, която в действителност е доста непозната в Европа и не знам до какъв брой познава метода, по който действа Европейският съюз, до момента в който Тимерманс можеше да има летящ старт в Комисията и което е значимото за нас, с доста ясна политическа платформа и стратегия какво желае да направи ", сподели още водачът на ПЕС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР