Аз правя крачка назад в името на България и Конституцията,

...
Аз правя крачка назад в името на България и Конституцията,
Коментари Харесай

Пеевски: Правя крачка назад в името на България и Конституцията

Аз върша крачка обратно в името на България и Конституцията, тъй като измененията са неотложни. Крачката я вършат всички. Това сподели след срещата за измененията в Конституцията, на която участваха и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Проблемите в обединението няма да ги разясняваме. Това си е сред тях. Според нас конституционните промени ще се случат. Това, което се разбрахме, е да махнем тясното партийно начало, ще изберем чисто нова конституционна комисия, с цел да няма разправии кой и къде. Всички ще излъчат единствено тесни специалисти, а към този момент водачите на партиите и знаковите политически лица ще разясняват процеса на Конституцията от тяхна позиция. Ще има работна група до края на другата седмица, с цел да забележим главните линии, където се припокриват във всичките планове ", добави Пеевски.

" Ако не се разберем какво ще вършим по главните точки - нищо няма да свършим. Никой няма да излъчва знакови лица от партиите, с цел да няма тежестта на всяко политическо лице. По-скоро няма да отстраняваме фигурата на основния прокурор, тъй като има конституционно решение, което пречи да бъде отстранена. Ще ограничим пълномощията на основния прокурор. Но и казусът не е единствено в прокуратурата, да, промяната би трябвало да се направи. Българите не са удовлетворени от бавното съдопроизводство, би трябвало да ускорим този развой ", разяснява още Пеевски.

" От друга страна се обръщаме към всички, които се надпреварват против осъждането на експанзията да бъдат по този начин безапелационни като от тяхно име се демонстрира експанзия към Движение за права и свободи, към мюсюлманите и към другите малцинства ”, съобщи Пеевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР