Аз подкрепях Живко Коцев, заради Атанас Атанасов, но сега вече

...
Аз подкрепях Живко Коцев, заради Атанас Атанасов, но сега вече
Коментари Харесай

Борисов: Подкрепях Живко Коцев заради Атанас Атанасов, вече ще се пазя да подкрепям

" Аз подкрепях Живко Коцев, поради Атанас Атанасов, само че в този момент към този момент ще се вардя да поддържам ", сподели Борисов пред медиите в Народното събрание. Коцев е бил кандидатура на водача на ДСБ и по негови самопризнания. 

В същото време Борисов се изрече внимателно за акциите в офисите на компании на депутата от " Продърлжаваме смяната " Настимир Ананиев с аргумента, че при такива акции е добре да не се бърза с мненията преди да излезе цялата фактология.

" Не мога да разясня нещо, което е на белгийската прокуратура. Аз от кое място да знам, несъмнено са работили нещо. Хубаво е постоянно да се изчаква да се разбере защо става въпрос и тогава да се реагира. Вчера се оказа, че някой му прави нещо, а излезе, че е на белгийската прокуратура ", разяснява обвиняванията на ПП-ДБ и на самия Ананиев, че акцията носи политически привкус.

Борисов е безапелационен, че от партията му не водят мръсна предизборна акция.

" Ние от ГЕРБ не замеряме никого, а мотиви всеки ден ни се дават големи за политическа предизборна акция, само че Народното събрание не е институция, раздаваща присъди, както хората от тв приемника се вършат хората обвинени или биват набеждавани ", разяснява Борисов.

По думите му през днешния ден и на следващия ден Народното събрание има да свърши значими неща за армията и възнагражденията на военните, както и в енергетиката.  Възнагражденията в армията внезапно се разминаха с тези в Министерство на вътрешните работи. Много хора напуснаха там, с цел да отидат в Министерство на вътрешните работи, означи водачът на ГЕРБ и разкритикува, че по този начин става, когато се работи на парче.

Той разкритикува финансовата политика на досегашната власт, която управляваше 9 месеца с поддръжката на ГЕРБ, както и изчезналите над 3 милиарда от запаса, по изказванието на служебния министър на финансите Людмила Петкова. Тя ще бъде изслушана от депутатите, откакто се завърне от присъединяване си в съвета на финансовите министри на Европейския съюз. 

" За какво са изхарчени - почти се знае. Много непозволено, погрешно, бяха изхарчени доста пари, неотчитайки отчета на МВФ и на апелите на некоалицията да се харчи рационално, само че всичко това е реалност ", сподели Борисов. И акцентира, че се радва, че отговорниците за приходните организации са останали да работят, " с цел да няма опрощение, че някой им пречи ".

" Винаги, рано или късно, истината става ясно. Някой път с огорчение откриваме какво и по какъв начин се е предписание ", заключи той харчовете от хазната.

Борисов даде да се разбере още, че ГЕРБ няма желание да поправя Изборния кодекс във времето до изборите, нито да отстранява машинното гласоподаване. 

" Аз съм корав последовател на машинното гласоподаване и ще направя всичко допустимо машините да останат ", даде обещание той .

И удостовери, че Народното събрание ще излезе в акция за един месец, само че поради празниците преди този момент, ще се окаже, че ще работи най-вече две-три седмици.

Лидерът на ГЕРБ призна още, че партията не е обсъждала кандидатури за омбудсман след оставката на Диана Ковачева, която става арбитър в Европейски съд по правата на човека. Не е чул и някое име да се разисква. 

По абсурда с боклука на столицата някогашният кмет заключи: " Нали я избавиха София от нас. Софиянци избраха Терзиев и затънаха в отпадък ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР