,,Аз откъде мога да допускам, че някой може би се

...
,,Аз откъде мога да допускам, че някой може би се
Коментари Харесай

Бойко Рашков снимките с Димитрови: Аз как мога да знам, че се занимават с контрабандна дейност

,,Аз от кое място мога да позволявам, че някой може би се занимава с такава активност и основният секретар може би е по отношение на тях ".

Това съобщи някогашният вътрешен министър Бойко Рашков по отношение на изтеклите фотоси, от които излиза наяве, че Рашков и задържаните за контрабанда дружно с някогашната шефка на Митниците Петя Банков- Марин и Стефан Димитрови се познават. Имаше и снимки от персонални празненства на ексминистъра на вътрешните работи и сегашен народен представител от ПП-ДБ, на които са участвали хасковските татко и наследник, посочени за доближени до кантрабандеста Паскал, който съще е разгласен за издерване по отношение на " митническото ОПГ ".

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи пристигна с тях (на рождения му ден - бел. ред.). Аз също ги познавам, несъмнено. Но какво да кажа - тия обратно, тия напред? Идват хората да ме поздравят. Като пристигна някой на посетители у вас и ви поздрави за подобаващ празник, нали не му вършиме информация за престъпното настояще? Аз от кое място мога да позволявам, че някой може би се занимава с такава активност и основният секретар може би е по отношение на тях ", изясни преди два дни Бойко Рашков.

Освен фотографията от рождения му ден, в последните дни се появиха и фрагменти с непотвърдена достоверност, на които се вижда Коцев с малко пуделче, а на няколко други снимки е същото куче с купчини с пачки евро. На едно от изображенията се вижда още веднъж Рашков, само че седнал в ресторант с кучето до него.

" Нека изкарват колкото кучета и котки желаят. И аз имам у дома. Нека потвърдят тези контрабандни канали, това са основните въпроси, а не в този момент кой с куче и кой без куче. Това е равнището на прокуратурата ", разяснява Рашков пред Генка Шикерова в " Свободна Европа ".

Според някогашния вътрешен министър като младеж Стефан Димитров обича да парадира с познанства с известни лица и да ги разпраща на свои другари.

" Това нещо е маниакално и не цели нищо. Главната цел е да се показа, че е в София, а той е от Хасково, и контактува на високи равнища ", счита Рашков.

Той съобщи, че в медиите е прочел по какъв начин Живко Коцев споделил, че има почит към него и по тази причина контактувал с Димитрови - от преданост. " Нямам пояснение на това. Тук има много несъгласия, дано бъдем по-щадящи. Има и други несъгласия ", уточни Рашков. " Защо той към мен към този момент като основен секретар, поддържайки връзки към тези хора, изяснява това с преданост към мен - не мога да дам логичен отговор. (...) Става въпрос за напън върху този човек (б.а. Живко Коцев). Ако е правилно това, което разбрахме - че са му отправяни закани и закани, в случай че не си подпише оставката, това граничи с закононарушение по Наказателния кодекс ".

Според Рашков Калин Стоянов е останал отпред на Министерство на вътрешните работи, тъй като е спечелил доверието на ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да им спомага по време на провеждането на изборите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР