Аз очаквам България да признае идентичността на нашия език и

...
Аз очаквам България да признае идентичността на нашия език и
Коментари Харесай

Заев разкри очакванията си от София

Аз чакам България да признае идентичността на нашия език и на нашия народ, това е споделил министър председателят на Северна Македония, съобщи сръбското радио Б92.

Министър-председателят в Скопие през днешния ден е отговарял на въпроси, заложени му от парламентарната съпротива. "Аз персонално чакам българските управляващи да признаят македонската национална еднаквост и самостоятелността на формалния език на нашата татковина. Аз също разгадавам, че властта в София ще направи това без никакви задръжки и изнудване, тъй като по този начин вършат приятелите ", е показал още той в Собранието.

По думите на ръководителя на органа на изпълнителната власт на балканската страна въпросът за самобитността на неговите език и народ в никакъв случай не е бил поставян на масата на договарянията. "Тези въпроси не подлежат на никакво разискване ", безапелационен е бил той.

Заев е допълнил, че България и страната му имат обща история. "Съществува и наша история, която ние не споделяме с нашите съседи и тя е част от нашата националната еднаквост ", е декларирал министър-председателят.

Премиерът също е изразил вярата си, че двустранната историческа комисия би могла да продължи да търси допустими решения по противоречивите въпроси. " Това би станало солидна основа за възстановяване на връзките и гаранция за европейски разговор ", е подчертал още Заев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР