Аз обичам да се забавлявам и не обичам да отстъпвам

...
Аз обичам да се забавлявам и не обичам да отстъпвам
Коментари Харесай

Мангъров: К-19 удря старите и слабите, а не младите! Не е логично новите щамове да са по-опасни

" Аз обичам да се развличам и не обичам да правя отстъпка и да тичам и да се укривам ". Това съобщи пред TV1 доцент Атанас Мангъров.

" Когато някой ме провокира, нормално давам отговор на предизвикването ", добави още той.

" COVID-19 е заболяване, което визира хора на възраст, които са с доста съпътстващи болести. По същия метод, по който грипът визира най-вече децата. Има засягане и на възрастни хора там, само че главно се засягат хората в младата възраст ", означи специалистът. 

" При COVID-19 е диаметрално противоположно. Най-уязвимата група са възрастните и децата и младежите съвсем не се засягат ", изясни експертът.

" COVID-19 е зараза, която натоварва всички системи на организма, най-много дихателната. И в случай че човек има някъде другаде едва място, нещата могат да завършат зле ", безапелационен бе Мангъров.

" Новият вариант не провокира по-тежко заболяване, макар че се тръби, че смъъртността от него е по-висока. Което е мъчно за пояснение. Това е алогично. Ако този вариант се появи тук, той доста бързо ще довърши започнатото от остарелия вариант ", счита инфекционистът.

" Тези, които не са се разболели, до момента в който чакат да дойдат имунизациите, ще се разболеят от новия вариант, в случай, че той не протича по-тежко. Дори и да пристигна тази трета вълна, ние сме в положение да я посрещнем ", безапелационен бе доцент Атанас Мангъров. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР