Аз нямам никаква роля в този процес. Този процес ще

...
Аз нямам никаква роля в този процес. Този процес ще
Коментари Харесай

Борисов нямал никаква роля в шпионския скандал

" Аз нямам никаква роля в този развой. Този развой ще се движи и ще се движи на база следствието, което тече ". Така министър председателят Бойко Борисов разяснява на съвещанието на Министерския съвет шпионския скандал с ръководителя на съдружие " Русофили " Николай Малинов.
 Николай Малинов с обвиняване, Решетников със възбрана да влиза в България Обновена
Николай Малинов с обвиняване, Решетников със възбрана да влиза в България

По следствието " Русофили "

Опитват се да се слагат на една повърхност връзките ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни нашето външно министерство реагира , както да вземем за пример в Унгария, сподели Борисов.

Премиерът не вижда никакво съображение да се свързват едното и другото, само че когато съветски олигарси се пробват да вършат планове в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс нашите служби работят в парньорство с други служби.
 Николай Малинов: Ако решим, ще създадем партия и ще променим закона Обновена
Николай Малинов: Ако решим, ще създадем партия и ще променим закона

Не знам да е подсъдно да имаш желание, изясни шефът на " Русофили "

" Нещо повече - с кмета на Казанлък сме взели участие на язовир " Копринка " в мероприятията на русофили, а Красимир Велчев е ръководител на Комисията за българо-руско съдействие в Народното събрание , напомни министър председателят.

" Понеже през вчерашния ден приключиха договарянията, само че ще изчакаме до 17 септември и ще обявим какво сме създали през вчерашния ден. Ще проявим толерантност и безмълвие да завърши целия развой, договорите към този момент са подписани и ще действаме на 17 ", закани се министър председателят.

Той уточни, че всеки има право да развива своята активност в неправителствени организации . Едните поддържат религията, други културата, трети обичат Русия, други - Съединени американски щати, Европа, само че нашата геостратегическа ориентировка, подкрепена от всички партии още преди ГЕРБ да го има, сме приели пътя - Европейския съюз и НАТО, сподели министър председателят.

" Ако знаех, че такава завист ще провокира пазаруването на най-хубавия аероплан Ф-16, а не тея Грипени, несъмнено нямаше въобще да се занимавам ", свърза шпионския скандал министър председателят със закупуването на американските изтребители.

Той напомни, че концепцията за Ф-16 била и на воення министър , защото отговаряли на потребностите на българската войска.

Борисов увери, че нито едно перо и направление, в което работят министрите от сегашния кабинет да е по-слабо от предходни години, с цел да се каже цялостен неуспех на държавното управление.

" В кое ", запита Борисов и продължи - в случай, че всяка година подвигаме заплатите, в образованието се направи доста, Министерство на вътрешните работи разкрива всички убийства , битката с контрабандата , корупцията и във всяка една друга сфера .

Никога тази страна не е имала по-голям БВП . Как да кажеш, че страната се е провалила, като всеки ден откриваме най-различни вложения, ядоса се министър председателят.

" Ние имаме по-голям експорт от България към Германия , в сравнение с противоположното. Това, че най-голямата компания в Европа ни остави последни с Турция да се съревноваваме, което още не е завършило ", сподели Борисов.

Над 240 завода има в автомобилната промишленост и в страната имаме рекордно ниска безработица . А като пристигна петък, автомагистралите отесняват и всички отиват на почивки. " Това е реалност, малките екрани го дават. Отесняха автомагистралите ", разяснява Борисов.

Той уточни, че няма нищо срещу хората, които обичат Русия. Аз съм бил в Кремъл, и в Белия дом на камина, а има хора, които не са били нито на едното, нито на другото място, сподели Борисов.

Така, че в случай че някой си е правил срещи, си е негова работа . В това не се бъркаме и за това, че има събори и се пеят песни е тяхно право.

Но за това, че работим по разнообразни хора и процеси, ви давам образец - по този начин беше с Майкъл Чорни и с други. Службите работят против огромен телеком и въздействията в страна, а не против Русия и хората, които я харестват. Това си е тяхно право, приключи министър председателят.

Дори имало проамерикански някогашни шефове на служби, които казвали, че надали не това било активност да им вземем електората и се слагат в услуга на този кръг от съветската агитация, че България " видите ли, еди какво си ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР