Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът

...
Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът
Коментари Харесай

Денков: Президентът излиза от конституционните си правомощиия, проблемът му е, че не ми е ментор!

Аз нямам ментори, тъй че може би това е казусът на президента - и той не ми е наставник, няма други ментори. Има доста по-важни неща от това да разясня някакви изявления на хора, които в действителност нямат значение. Този, който излиза от рамките, е президентът.

 

Tова съобщи в Бургас министър председателят Николай Денков като добави, че постоянно е казвал, че институциите би трябвало да работят съгласно това, което е заложено в Конституцията и законите.

 

Премиерът разяснява и последните промени в Наказателния кодекс, касаещи водачите, използвали алкохол или опиати. 

 

“Ние към този момент сме излезли от времето, в което единствено се приказва и би трябвало нещо да се направи. От една страна, Народното събрание одобри тези промени и, както към този момент стана дума, броят на пияните водачи и тези, използвали наркотични субстанции, стартира да понижава, само че виждате, че има още такива. Затова продължаваме и с инспекциите, това ще донесе резултат. Въпросът е, че още не сме стигнали до такава степен “, сподели Денков. 

 

В идващите седмици ще бъдат показани статистики, с цел да може да се види по какъв начин се е трансформирал броят на хванатите водачи, използвали алкохол или опиати и седнали зад кормилото, стана известно от думите на премиера.  

 

След въпрос на публицисти Николай Денков разяснява още, че в новия бюджет има няколко неща, които са значими за висшето обучение. Той уточни, че студентските стипендии са с най-малък предел от 120 лв., а оптималната, която може да се получи е 200 лв..  

 

„ Отваряме нова стратегия със 100 млн. лв. за ремонт на общежития, тъй че би трябвало да се приготвят планове. Средства има, би трябвало организация. Отделяме и 12 млн. лв. за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в Студентски град. Увеличаваме средствата за премиите на отличените студенти. Те към този момент ще получават 400 лв. “, сподели министър-председателят. 

 

В Приморско министър-председателят участва на формалната гала по награждаването на спечелили в маратона „ Лъвско сърце “. 

  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР