Аз никога не бях чувал името на Мартин Божанов преди

...
Аз никога не бях чувал името на Мартин Божанов преди
Коментари Харесай

Бивш министър на МВР: Не бях чувал за Нотариуса преди покушението срещу него

" Аз в никакъв случай не бях чувал името на Мартин Божанов преди да стане покушението против него ", съобщи Цветлин Йовчев, някогашен министър на вътрешните работи и някогашен ръководител на ДАНС.

Той изясни, че е допустимо в ДАНС да е постъпвала информация за него. " Аз нямам наблюдения през последните години. Надявам се следствието в Народното събрание да послужи като катализатор за разтръскване на системата и за поява на едни здравословни процеси в не ", безапелационен е Йовчев.

" Предвид информацията, която излезе за Мартин Божанов – Нотариуса би трябвало, в случай че има постъпили сигнали те главно да са в две структури – едната Министерството на вътрешните работи – да проверява схемите, в които излезе информация, че взе участие той, а другата КПКОНПИ – която има пълномощията да проверява корупцията по висшите етажи на властта ", съобщи пред bTV той.

" През годините сме били очевидци на доста случаи, в които е имало чадър към тези лица, т.е. в някоя от структурите на службите или на Министерството на вътрешните работи, надлежно лице да е бъде записано като помощник. Това дава опция, в случай че някой различен се опита да стартира следствие против него то това нещо да даде индикация за този, който го е записал. Дали това е ставало е въпрос на следствие, което може да бъде извършено от комисията към Народното събрание. Трябва да се проверяват връзките му с магистрати, което няма да бъде елементарно. Там би трябвало да се тръгне от средствата му за връзка и да се разпитат очевидци, в това число и тези, които са подавали тъжби против него. Трябва да се види дали Мартин Божанов е имал някаква защита. Това значи, че би трябвало да се изискат всички материали, които са за него в службите ", изясни Йовчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР