Аз не знам дали утре няма да съм поредният случай

...
Аз не знам дали утре няма да съм поредният случай
Коментари Харесай

„Нищо не може да се направи!“ Ще си умирате

„ Аз не знам дали на следващия ден няма да съм следващият случай на убит, просто тъй като на него му е превъртяло “. Това са думи на убития психолог Иван Владимиров отпреди няколко месеца. 

Казано е по адрес на бъдещия му палач.  

А от полицията, към която се обръщал неколкократно, му обяснили, че нищо не можело да се направи. 

Вижте видеото – това са думи на убития… убит,  „ тъй като на оня нещо му е превъртяло “ – психолог Иван Владимиров. 

Вижте го най-долу, в края на този текст.

Не казвайте „ оракулски “ думи, не са оракулски, а са най-обикновена предвидимост. Това е било очевидно от километри. 

Водещата разяснява, че явно – в случай че се опитваш да се защитаваш и правиш нещата както са разписни в закона – нищо не се случва. И какво се прави тогава? Да напомним: от полицията му споделили, че нищо не можело да се направи. 

Наистина ли НИЩО не може да се направи? Дори едно посещаване на адреса, приучване за разпит, разпит на съседи? Наистина ли законът е толкоз прогнил? Или съблюдаващите го? Защото има разлика. Голяма. 

„ Някакви хора ми се смеят, че съм бил прекомерно цивилизован. То в България не ставали по този начин нещата. Нищо не се правело по каналния ред “ – думи на към този момент починалия Иван Владимиров. В същото изявление изяснява, че такива лабилни хора (какъвто ще се окаже килърът му) има, само че не разполагаме с принадлежности да се защитим от тях. 

Забележете: в случай че ви нападне подобен и се саморазправите с него, с цел да се отбраните, ще ви арестуват, съдят и затворят. Ако не желаете да ви затворят, ще би трябвало добродушно да си умрете. Какъв различен избор имате? През това време полицията ще стои встрани и ще подвига плещи: нищо не може да се направи. 

Ама в случай че питате полицията или прокуратурата, които ви арестуват и упрекват, откакто сте се самозащитили, ще ви кажат: има си закони, не може всеки да раздава правдивост. Ама вие не сте раздавали правдивост, единствено сте се защитили. Ами не, не може по този начин, има си правила и закони. Ама те не работят! Нали отново те споделят, че нищо не можело да се направи!!!

Дори няма да си върша труда да встъпвам в безполезното говорене от вида: „ но те, техните заплати, са от нашите налози “… Няма смисъл. 

Само ще изброя това:

Полицайката Симона Радева – протекция над килъра на две дами Семерджиев, минал през тях с джипа си, летейки, под въздействието на опиати, с полицейска лампа в колата. 

Колеги на Радева – разследвани и уволнени, уволнени и осъдени полицейски шефове по същия случай. 

Един прокурорски наследник от Перник е задържан за систематични набези, побоища и принуждение. 

25-годишната полицайка Симона Лулеова – хваната с съвсем половин кг марихуана в Разлог. Искаше да излезе на независимост с претекст, че би трябвало да учи за държавен изпит по специалността „ Право “… Учи, с цел да стане евентуално предстоящ юрист, а след това – прокурор, съдия…

Любенов, умъртвил французин на околовръстното – съгласно очевидци, се възмущавал, че му е развалена колата, а не, че има потърпевш, питал ги какво толкоз се вайкат, че той нали е чужденец, какво им пука. През това време е знаел, че има полицейска протекция – патрулка го е ескортирала, само че по-късно избягала от мястото на престъплението. 

Хора, наети да пазят закона. 

Вместо това, повдигане на плещи: нищо не може да се направи. Обръщане, игнор, ден да мине, различен да пристигна. 

Но ето, че освен ги хващат с опиати и чадъри над престъпния свят. Насилникът от блок 117 в „ Хаджи Димитър “ в София, който е пребивал редовно жени… някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. 

И ето в този момент – килърът на Иван Владимиров – някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. 

Може би, в случай че единствено закриляха наркоразпространението и нарушителите, в случай че единствено закриляха убийците, щяхме – по български приспан табиет – да вдигнем и ние плещи: е, то тука е по този начин. Ама те самите се оказаха убийци. 

Не, нямам поради, че всички служители на реда са неприятни или са такива, или онакива. Не, не са. Но „ гнилите ябълки “ взеха да се оказват прекомерно доста. И тук не става дума за подкупче, за рушветче на катаджията или „ пееселева, да се почерпите енокафе “, а за гибел. За ликвидиране. За побой. За унищожени животи. Унищожени от чиновници на Министерство на вътрешните работи. 

Ама то във всички сфери има „ гнили ябълки “. Вярно е, да, само че има сфери, в които не може да има гнили ябълки. Министерство на вътрешните работи е една от тези сфери. Едно е в мобилния ти оператор да има „ гнили ябълки “ или в офиса на локалния ти кабелен оператор, друго е в Министерство на вътрешните работи, нали? 

Това от една страна. 

От друга страна имаме сътрудниците им, които подвигат плещи и споделят, че нищо не може да се направи, само че и че ти не можеш да се защитаваш, тъй като то, по принцип, си имало закони. И започваш да си задаваш въпроси – къде живееш, какво да очакваш, да си позволиш ли изобщо да имаш фантазии и упования за бъдещето или няма смисъл? 

А в това време, от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата стартират да си трансферират топката с познатото: аааа, питайте някой различен, ние имаме такава информация, не онакава, но кой е споделил, че по сигналите нищо не се предписание?!

Ами жертвата го споделяше. Приживе. Може да видите във видеото. 

Дори не мисля тъкмо тук и в този момент да приказвам за това по какъв начин депутатите започнаха да възхваляват насилието и да го популяризират пред по-податливите. Като оня, дето се фукаше, че синът му е раздал балтиите, провел разпра и нападнал съученик; или другите сходни агресори в Народното събрание, които бутат насилието в очите на обществото като нещо хубаво и потребно, като инструмент в разногласието. Ма*ната им на тях, вдън земя да се продънят нека! Това ликвидиране тежи и на тяхната съвест, както и вълните от принуждение сред възпитаници, сред съседи, сред млади и остарели – насъскани едни против други от корумпирани некадърници, които могат единствено да печелят от суматохата и хаоса, в които се самопредлагат като „ спасители “. Вдън земя да се продънят нека!
 



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР