Аз не виждам никакви притеснения за себе си да си

...
Аз не виждам никакви притеснения за себе си да си
Коментари Харесай

ГЕРБ застанаха зад Добрев: Няма да гласуваме никакви имунитети, прокуратурата е репресивен орган!

" Аз не виждам никакви терзания за себе си да си дам имунитета. Прокуратурата в България е един наказателен орган " - това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ Делян Добрев по отношение на информацията на прокуратурата, че ще му бъде пожелан имунитета за дело от 2016 година. Той е дружно с сътрудниците си Даниел Митов, Деница Сачева и Томислав Дончев.

 

" Делото 9 години стои на трупчета и 9 години, всяко лято, като потегли на отмора, ме викат на разпити. Това е бутафория за политическа принуда.Излязоха с 20 страници претекстове за какво няма закононарушение на 15 април 2022 година и през днешния ден на това прекратеното с 20 страници претекстове мнение, го възобновяват, тъй като не могат да измислят друго ", съобщи Делян Добрев.

 

" Възобновяват тая остаряла гозба, с цел да ме тормозят. Сещат се в този момент, дни, когато основният прокурор разгласи, че би трябвало да се саморазправя с нас. Прокуратурата в последните 10 години е един наказателен орган ", продължи Добрев.

 

Всичко демонстрира, че пътят, по който вървим, е верен и би трябвало да го извървим докрая, каза  Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ. 


" Ние няма да подкрепим свалянето на чийто и да е било имунитет, на човек от която и да е политическа мощ, в миг, в който се прави тежка правосъдна промяна ", увери Даниел Митов. 

 

Няма да подкрепим вземането на нито един имунитет, акцентира и Деница Сачева.

Поводът за брифинга на Добрев е това, че през днешния ден Софийската градска прокуратура изиска от основния прокурор да изиска имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Поводът е следствие от времето, когато той е бил министър на стопанската система, енергетиката и туризма.

" Днес е Делян, на следващия ден ще е някой различен, Кирил. Не става въпрос за съответния човек, а е опит болшинството за правосъдна промяна да се трансформира в малцинство ", предизвести Дончев и отсече: Няма да го допуснем.

 

Той изиска правната комисия в Народното събрание да се занимае с проблемите, които е изредил Добрев.

Това е опит за следващ път да се въздейства върху политиката в България, изясни депутатката Деница Сачева. Тя увери, че всички в ГЕРБ са подготвени да се явят на разпити, в случай че се постанова, и да защитят сътрудниците си.

" В момента за следващ път се прави опит да няма същинска правосъдна промяна и да се въздейства върху решенията на народните представители ", сподели тя. Според нея някой се пробва да отклони България от европейския ѝ път.

Според прокуратурата, като министър Добрев  не е провел, координирал и направлявал реализирането на държавната политика в региона на енергетиката съгласно Решение на Министерски съвет № 250/28.03.2012 година за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка „ Белене ”, доказано с Решение № 3565-НС на Народното събрание от 29.03.2012 година, и не е осъществил надзор по въпрос от неговата подготвеност.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР