Аз не виждам никакви притеснения за себе си да си

...
Аз не виждам никакви притеснения за себе си да си
Коментари Харесай

Делян Добрев готов да си даде имунитета

„ Аз не виждам никакви терзания за себе си да си дам имунитета. Прокуратурата в България е един наказателен орган “ – това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ Делян Добрев, представен от 24 часа.

„ Докато не завърши тази промяна, ние няма да подкрепим свалянето на имунитет на който и да е било в Народното събрание, заради простата причина, че от 30 години към този момент прокуратурата е упреквана, че държи избрани каузи на трупчета, казано на диалект, с цел да употребява въпросните каузи в миг, в който се взимат тежки политически решения, с цел да въздейства върху решенията на политици “, сподели Даниел Митов. Според него почналата правосъдна промяна е превъзбудила прокуратурата. И още веднъж повтори, че ГЕРБ няма да поддържат свалянето на чийто и да е било имунитет, до момента в който се прави тежка правосъдна промяна.

Поводът за брифинга на Добрев е това, че през днешния ден Софийската градска прокуратура изиска от основния прокурор да изиска имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Поводът е следствие от времето, когато той е бил министър на стопанската система, енергетиката и туризма.

Самият Добрев не бил склонен – нямал терзания да си даде депутатския имунитет.

„ По принцип аз не бях склонен с това за имунитетите, тъй като не виждам никакви терзания за себе си да си дам имунитета. Но желая да опиша персоналната си история, тъй като прокуратурата в България е един наказателен орган. И аз това го знам. “

„ Днес е Делян, на следващия ден ще е някой различен, Кирил. Не става въпрос за съответния човек, а е опит болшинството за правосъдна промяна да се трансформира в малцинство, предизвести Добрев. Той изиска правната комисия в Народното събрание да се занимае с проблемите, които е изредил Добрев.Това е опит за следващ път да се въздейства върху политиката в България “, изясни депутатът Деница Сачева. Тя увери, че всички в ГЕРБ са подготвени да се явят на разпити, в случай че се постанова, и да защитят сътрудниците си.

„ В момента за следващ път се прави опит да няма същинска правосъдна промяна и да се въздейства върху решенията на народните представители “, сподели тя. Според нея някой се пробва да отклони България от европейския ѝ път.

 

Етикети: Делян Добревимунитет
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР