Аз не виждам да се управлява кризата – раздаването на

...
Аз не виждам да се управлява кризата – раздаването на
Коментари Харесай

Овчаров: Аз не виждам да се управлява кризата


Аз не виждам да се ръководи рецесията – раздаването на обезщетения на калпак на всички, които изискат, не е ръководство на кризата; въвеждането на мораториум не е ръководство на рецесията. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

„ В страната има запас, само че страната не си прави труда да каже кой в действителност има потребност от този запас “, означи той като уточни, че „ Козлодуй “, ТЕЦ-2, НЕК и БЕХ са на облага, само че едвам на шестия месец ръководещите са се сетили за потребителите на природен газ, които се нуждаят от подкрепяне.

Бившият министър изнесе и данни, съгласно които промишлеността пораства с над 13%, търговията – с над 23%, а износът към този момент е над равнища от преди пандемията. „ Основни браншове от промишлеността и стопанската система се оправят с рецесията – конкурират се на пазари отвън страната, където цените на ток и газ са още по-високи “, уточни Овчаров и прикани тези компании да не бъдат подпомагани за сметка на тези, които са в действителност затруднени.

По същия метод той се разгласи и за промени в третирането на битовите консуматори, като даде образец с Турция, където повдигането на цените на тока ще е диференцирано съгласно потреблението.

Овчаров означи, че няма справедлива причина да чакаме скорошно рухване на газовите цени, само че съгласно него по линия на азерския газ можем да чакаме развиване едвам след професионален разбор на обстановката и контракта с някогашната руска република. Бившият министър означи, че не вижда задоволително професионализъм у новите ръководещи в енергетиката.

Търгашите в Българска социалистическа партия

Проблемите на Българска социалистическа партия нормално не са с влизането във властта, а с излизането от нея и то постоянно досега е било съпроводено със загуба на 50-70% от гласоподавателите, които са ѝ дали опцията да ръководи – а в настоящия случай това би означавало Българска социалистическа партия да е на ръба на влизането в идващия парламент, предизвести Румен Овчаров.

„ Българска социалистическа партия би трябвало да си свърши вътрешната работа за стабилизиране на партията, с цел да не се окажем след излизането ѝ (от властта) в следващата братоубийствена кланица, този път тя няма да го преживее “, предизвести някогашният министър. По думите ѝ преизбиране на подалата оставка Корнелия Нинова ще отсрочи решаването на проблемите, като съгласно него отпред би трябвало да е „ човек от настоящия екип “.

Той означи, че Нинова е свършила значимата част от работата по линия на „ борбата с търгашите “. „ Кирил Добрев е характерен, клиничен образец на търгаша с партиен билет, който употребява партийните постове “, съобщи социалистът, като изясни, че приказва за „ неговите връзки с избрани кръгове в ГЕРБ, с ръководещите – които и да са те, за публичните поръчки за близки до него компании “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР