Аз не участвам в преговорите за ротацията - доколкото господин

...
Аз не участвам в преговорите за ротацията - доколкото господин
Коментари Харесай

Борисов: За някой министрите са пешки, за нас са дами и офицери, а някои - кончета, които подскачат

„ Аз не вземам участие в договарянията за ротацията - доколкото господин Петков сподели да си мълчиме, а той всеки ден приказва. Но когато Денков и Габриел станат подготвени, в случай че се схванат, ще ви го кажа. Ако не се схванат, имаме явен проект. Ако не се схванат - няма ротация “. Това съобщи пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Решенията се вземат в Министерския съвет, а човек нормално разсъждава по този начин, както мисли. И в случай че за някой служебните министри са пешки, то такива бяха. За нас са най-малкото дами, офицери, а някои са кончета, които подскачат наляво-надясно. Въпросът е да не се стигне до цугцванг или обстановка, в която всеки ход е неверен. Ако желаете за шах да си приказваме - аз съм добър “, разяснява той.

Преди дни президентът Румен Радев съобщи, че не желае да се меси в работата на държавното управление и че " няма огромно значение кои ще бъдат пешките на властовата дъска в ролята на министри, тъй като виждаме, че решенията се вземат от други хора на друго място ".

„ При земеделците има цугванг. Всеки ход към този момент им е неверен - и на едните, и на другите - разделянето сред тях, към този момент километричните листове с претенции, неотчитането на връзката сред земеделието и отглеждането на животни, сред оранжерията и полето. Много искания бих имал, само че аз не съм за промяната на господин Вътев - с цел да ни подозират и по тази причина “, уточни Борисов.

Относно вчерашното чуване във Висш съдебен съвет по проблема с Мартин Божанов - Нотариуса, той съобщи, че има нови обстоятелства и условия, които ще бъдат показани на следващия ден.

„ Фишеци, пиратки, какво ли не е имало през годините. Действително казуса в това, което най-малко до този миг знаем е, че промяната на самоличности визира доста мощна система и това би трябвало да се разнищи и унищожи “, разяснява Борисов.

По мотив информациите, че аероплан с депортирани мигранти е дошъл в България, той съобщи, че на борда му е имало 18 мигранти.

„ За да ви отговоря преди 3 години такава информация не можеше да има. За тези три години ще си платим целият народ. Когато аз управлявах България, подобен аероплан нямаше да може да пристигна, това нямаше да се случва. Точка. И нищо съдбовно няма, хубавото на цялата работа е, че Министерство на вътрешните работи работи доста по-добре, гранична полиция дава доста по-добри резултати и това го знам от сътрудниците извън “, уточни някогашният министър председател.

„ Аз съм оптимист за ротацията и ще бъде огромна неточност, в случай че тя не се случи. Държавата е постоянна сега. Трябва да се случи тая ротация и да има това държавно управление “, съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР