Аз не съм се крила, а много тежко преживях трагедията

...
Аз не съм се крила, а много тежко преживях трагедията
Коментари Харесай

Комитова възмутена, че толкова много експерти се изказали за трагедията на Струма

" Аз не съм се крила, а доста тежко претърпях нещастието на " Струма " край с. Боснек, тъй като никой от нас не е застрахован от сходно нещо ". Това съобщи служебният районен министър Виолета Комитова пред Българска национална телевизия за при която починаха 45 души, а 7 са ранени.

Тя е учудена обаче по какъв начин в продължение на 4-5 дни експерти по пътна сигурност се произнасяли по тематиката, което е много по-дълъг диалог. Аз даже се изненадах, че има толкоз доста специалисти , които някак си подчертаваха върху пътната инфраструктура, само че в една злополука вземат участие и водачите на транспортното средство. Никой не загатна за другите детайли на пътя, недоумява Комитова.

" От пожара по-страшното нещо е гърмеж и няма време за реакция ", сподели тя и добави, че актуалните рейсове са обезпечени с противопожарни системи. Комитова уточни, че е допустимо да се е стигнало да загуба на ръководството на рейса, преди той да се удари в мантинелата поради неприятното време. Тя е виждала доста произшествия по автомагистралите, само че доста рядко е виждала пожар. Тук има нещо доста необичайно и Комитова няма пояснение - по някакъв метод и за какво доста бързо се е разгорял.

Тя е сигурна, че следствието ще влезе в детайлностите и всичко ще се обясни.
 Няма осми избавен, жертвите на огнената злополука на Обновена
Няма осми избавен, жертвите на огнената злополука на " Струма " са 45

Българските служби желаят лист с имената на завърналите се в РСМ в другите три рейса

Виолета Комитова уточни още, че не може да се каже, че самата мантинела на " Струма " е била по разпоредбите. От думите ѝ стана ясно, че злощастната права на Автомагистрала " Струма ", на която страна злополуката, няма Акт 16.

По отношение на договарянията за сформиране на държавно управление, водени от Политическа партия с Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България за изваждане на АПИ от Министерство на регионалното развитие в друго министерство, Комитова съобщи, че АПИ може да бъде на всички места, във всяко едно министерство. Това обаче няма да промени метода, по който до момента се е работило - да се дават едни пари за поправки и шефовете да вземат решение къде да се ремонтира и къде не. Кой ще е виновен след това, като се повреди пътят?, запита Комитова.
 Като се обърне колата, пътища доста
Като се обърне колата, пътища доста

Войната по пътищата продължава. А институциите мълчат и си вършат оглушки, тъй като просто им е по-удобно по този начин, все по-често мълчат също пътните специалисти и организации, защото са изтощени рекомендациите им да бъдат глас в пустиня, пасивно и безмълвно е и обществото ни поради обезвереност или неправилното разбиране, че това е " нечий различен проблем ". И измежду всеобщото безмълвие не ни остава друго, с изключение на да помълчим още минута - в памет на следващите жертви на пътя, чийто живот вероятно е можело да бъде избавен, в случай че някой там, по дългата верига, въпреки всичко не си беше замълчал

Във връзка със Комитова уточни, че изборите свършили и лъжата по какъв начин автомагистрала щяла да стане през 2024 година е много неточна. До 2024 година ще станат 51 км след Ябланица от " Хемус ", само че не цялата автомагистрала, посочи Комитова.

Тя увери, че зимното разчистване ще бъде обезпечено . Осигурени са 100 млн. лева от актуализацията на бюджета и Виолета Комитова е спокойна за зимното поддържане.

Комитова заяви и че няма предложение да стане постоянен министър в проектокабинета на " Продължаваме промяната ".

Тя посочи, че в нейния мандат като длъжностен министър на районното развиване и благоустройството е осветлила много неща в интерес на всички български жители.

Най-големият боязън на Комитова е водата да не изчезне като българските домати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР