Аз не съм разследващ орган, аз насочвам къде има най-много

...
Аз не съм разследващ орган, аз насочвам къде има най-много
Коментари Харесай

Петков за списъка: Не съм разследващ орган, само насочвам къде има най-много публични данни

" Аз не съм проверяващ орган, аз отправям къде има най-вече обществени данни, споделих доста от лицата в листата и обществено ", това съобщи в коридорите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков пред публицисти, представен от Dariknews.bg.

Премиерът Кирил Петков беше разпитан във Върховната касационна прокуратура, защото Държавното обвиняване изиска повече детайлности за лицата, които е загатнал по време на срещата си с основния прокурор Иван Гешев предходната седмица. На тази среща Петков уточни имена и прякори на хора, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната, само че против тях не са подхванати дейности за търсене на наказателна отговорност. Разпитана бе и Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера.

Прокуратурата изпрати на Министерство на вътрешните работи предоставените от Петков медийни изявления, свързани с 19 лица, за които твърди, че евентуално са направили престъпни и стопански закононарушения. Това осведомиха по-рано от държавното обвиняване.

" Напоследък прокуратурата работи по един много забавен и чудноват метод. Вие видяхте в нашия случай - желаят да им даваме в допълнение информация. Но ние сме подготвени да подкрепим всяко тяхно следствие. Само се надяваме да не са техни пиар ходове ", уточни Петков.

Премиерът съобщи още, че проверяващите служби са свободни да проверяват всеки един сигнал, без значение от политическата му принадлежност. И се обърна и към предшественика си Бойко Борисов: „ Бившият министър председател ясно сподели, че знае кой е направил фотосите. Ако знае или допуска кой е Мата Хари, най-малкото би трябвало да даде цялата информация този човек да бъде препитан, тъй като за всички нас като българи е значимо да знаем тези кюлчета или пачки там ли са си били, или не. И в случай че са били там, от кое място са взети “.

По тематиката с напрежението по оста НАТО-Украйна-Русия, Петков съобщи: „ Нещата, които за жалост, виждаме, че идват от тях като информация не е деескалация, за каквото се надявахме. Напротив, всички виждаме, че има продължение на ескалацията. Ние би трябвало като страна да сме подготвени с всевъзможни сюжети, с цел да сме сигурни, че тактиката ни за национална сигурност е изпълнена по най-хубавия и най-умния метод “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР