Аз не съм предлагал пост. Направих предложение за излизане от

...
Аз не съм предлагал пост. Направих предложение за излизане от
Коментари Харесай

От ПП предложили на Каримански да го издигнат за Световната банка

" Аз не съм предложил пост. Направих предложение за излизане от обстановката, в която сме. Предложение, с което обединението ще излезе още по-силна и обединена, а двамата претенденти ще получат повече от това, за което аплайват.  В петък помолих господин Каримански за къса полемика. Срещнахме се в кафето на Народното събрание. И му споделих, че диря win-win решение – това е моя самодейност. Зададох му въпроса какво мисли, в случай че неговата кандидатура бъде издигната за представител на България в Световната банка. Това не беше разпределяне на постове, това беше полемика вътре в обединението. "  Това съобщи пред NOVA депутатът от „ Продължаваме промяната ” Венко Сабрутев в отговор на въпроса предлаган ли е различен пост на депутата от Има Такъв Народ Любомир Каримански, с цел да се откаже от конкуренцията за началник на Българска народна банка. 

В последните дни двете кандидатури - тази на Каримански и тази на ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров, станаха причина за напрежение в ръководещата коалиция. В неделя Гюров се отдръпна от конкуренцията и Каримански остана единственият претендент.

По думите на Сабрутев дискутираното с Каримански в било опцията обединението да излезе с нова кандидатура, която да сплоти всички народни представители. " Той сподели, че би трябвало да приказва със Слави и Тошко (лидера на Има Такъв Народ Слави Трифонов и ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов - бел. ред.). Не сме се разбирали този диалог да остане единствено сред нас. Тук няма скрито-покрито ”, акцентира депутатът от Политическа партия. И добави:  " Това, което Политическа партия направи, е да потърси най-подходящия претендент за поста гуверньор на Българска народна банка. Още първоначално зададохме стандартите, на които би трябвало да дава отговор той. "

Според него Политическа партия е дала ясна поръчка, че ще търси обединителна кандидатура. " Твърдо считаме, че кандидатурата на Андрей Гюров беше тъкмо такава. Той е човек със стабилен опит и обучение и безукорен имидж. Когато създавахме обединението ясно казахме, че ние няма да раздаваме постове. Ще се търси най-хубавата кандидатура за всеки един пост ", посочи Сабрутев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР